Lucruri care fac căsnicia să dureze

1 2 jpg jpeg

Lipsa de respect, de comunicare şi nesinceritatea sunt doar câteva dintre semnele care ar trebui să îţi dea de gândit când vine vorba de căsnicia ta. Însă nu lăsa lucrurile să continue în acest mod, deoarece în cele mai multe dintre cazuri există rezolvare. Iată câteva sfaturi care îţi pot fi de folos în momentele de impas!

Comunicarea, respectul şi fidelitatea

Respectul joacă un rol extrem de important într-o căsnicie. Lipsa acestuia nu poate provoca decât probleme între parteneri. În cele din urmă pot apărea jignirile, ceea ce poate duce treptat la răcirea relaţiei dintre cei doi. De asemenea, comunicarea este un alt ingredient ce nu poate lipsi dintr-o căsnicie solidă. A vorbi zilnic, fie că e vorba de fleacuri sau de problemele şi de nevoile personale, este un aspect de care trebuie să ţii cont. Dacă nu găseşti timp de discuţii acasă, încearcă să vorbeşti cu partenerul/a fie de la birou, fie printr-un email. Totuşi, nu uita ca după primul secret poate apărea cel de-al doilea şi situaţia poate continua în aceeaşi manieră! Nu trebuie trecut cu vederea şi ceea ce ţine de fidelitatea în cuplu. Subiectul trebuie discutat şi clarificat între soţ şi soţie, astfel încât să nu fie neglijate nevoile partenerului.

Nu renunţa! Încearcă să rezolvi problemele

Primul implus pe care îl avem în momentul în care întâmpinăm dificultăţi este acela de a renunţa. Însă nu este şi cel mai indicat mod de a acţiona, mai ales într-o căsnicie. Cu multă răbdare şi încercând diferite moduri de abordare poţi reuşi să soluţionezi diferitele probleme ce păreau imposibile la început.

Nu uita totuşi! Dacă partenera/ul nu reacţioneză conform aşteptărilor tale, asta nu înseamnă că este greşit. Suntem diferiţi, de aceea gândim şi acţionăm în cu totul alt mod. Învaţă să accepţi şi să iubeşti ceea ce îţi place şi ceea ce nu-ţi place la partener/ă.

Menţine pasiunea vie!

Lipsa de intimitate sexuală nu poate crea decât probleme între parteneri, indiferent de natura acestora. Chiar dacă au trecut ani de când aţi spus ,,DA” împreună şi între timp au apărut şi copiii, asta nu înseamnă că trebuie să laşi pasiunea să dispară.

Surprinde-l din când în când şi nu uita să apreciezi chiar şi cele mai mici gesturi din partea lui/ei. Astfel poţi ţine monotonia departe de relaţia voastră. În plus, învaţă să respecţi viaţa personală a celuilalt.

Aveţi prieteni comuni şi majoritatea timpului îl petreceţi în familie, însă din când în când nu strică o ieşire cu prietena cea mai bună la o cafea sau la o bere cu cel mai bun amic.