La a doua căsnicie e mai bine?

1 2 jpg jpeg

Cine divorţează o dată... Fireşte că totul depinde de voi doi, dar statisticile nu fac lucrurile mai uşoare pentru această nouă „călătorie“ amoroasă în care vă îmbarcaţi: rata de divorţ la al doilea mariaj este mai mare. Şi, de cele mai multe ori, tot lucrurile care s-au întâmplat ori nu s-au întâmplat aşa cum ai simţit în primul mariaj pot fi responsabile de un nou rezultat nefast.Sigur că nu trebuie să dai vina pe primul mariaj pentru tot ce ţi se poate întâmpla în al doilea. De asemenea, nu este nimeni de arătat cu degetul şi de învinovăţit, pentru că nepotrivirile pot ţine de aspecte interioare şi necomunicate la timp, de diferenţe neluate în seamă. Dar de ce cresc riscurile la a doua încercare, ba mai mult, urcă şi mai abrupt la o a treia?

În primul rând, fiindcă odată ce ai trecut printr-o experienţă, îţi este mult mai uşor să o repeţi. După ce ai tras cât ai putut să menţii o căsătorie care s-a terminat prost, ai toate şansele să-ţi pierzi şi mai mult din flexibilitate. De asemenea, problemele care au dus la terminarea primei căsătorii pot rămâne în continuare ascunse în inconştientul tău.

Apare adesea, în cazul celui de-al doilea mariaj, o dorinţă inconştientă de a fi într-o căsătorie de dragul aparentei siguranţe pe care o aduce aceasta, în ciuda nefericirii şi a suferinţei pricinuite de ultima încercare.

Singurătatea este un adversar de temut pentru foarte mulţi dintre noi, iar marea doamnă „S” ne poate arunca în braţele unei alte căsnicii doar din teama de izolare, din frica de a sta doar cu noi şi de a ne înfrunta mai întâi cele mai întunecate cotloane ale personalităţii noastre, cât şi ale relaţiei care tocmai s-a sfârşit tragic. Sunt destui cei care nu gândesc prea limpede în momentul în care decid rapid o a doua cununie.

Află mai multe pe clickpentrufemei.ro