Fanteziile sexuale reaprind pasiunea în cuplu

1 2 jpg jpeg

Un scenariu sexual pus în practică poate reaprinde pasiunea în orice cuplu, mai ales în cel în care s-a instalat monotonia. Totuşi, până unde mergi cu împărtăşirea fanteziilor sexuale?

Toţi avem fantezii sexuale, spun psihologii. Numai că unii dintre noi o recunoasc, iar ceilalţi nu. „Nu este nici imoral şi nici ruşinos să ai fantezii sexuale, dimpotrivă, acestea pot stimula dorinţa în cadrul unui cuplu”, afirmă Xavier Arnaud, sexolog la spitalul din Strasbourg. Cu toate acestea, multe persoane fie se culpabilizează şi găsesc anormal acest tip de imaginaţie, fie au chiar sentimentul că îşi înşală partenerul, remarcă sexologul. În alte cazuri, fanteziile sunt semnul unei vieţi sexuale neîmplinite şi al unei relaţii nesatisfăcătoare.

Dorinţe nespuse

Acelaşi pat, aceeaşi oră, aceeaşi poziţie... Nu-i aşa că uneori vrei să schimbi ceva? Începe cu împărtăşirea dorinţelor sexuale. Desigur, nu trebuie să fie o mărturisire prea fidelă a fanteziei în sine, mai ales că, în unele cupluri, acest lucru poate fi semn de infidelitate („oare de unde a «învăţat» asta?”, s-ar putea întreba partenerul). Mai curând, pregăteşte terenul, spune-i că ţi-ar plăcea să schimbaţi locul în care să faceţi dragoste, de exemplu. Ai putea avea plăcuta surpriză să afli că şi celălalt îşi dorea acelaşi lucru, dar nu a avut poate curaj să îţi spună. Dorinţele intime pot anticipa plăcerea erotică, o întreţin şi o amplifică, ba chiar ajută la obţinerea orgasmului.

Sexologii spun că fanteziile sunt benefice şi pentru bărbaţii cu probleme erotice, deoarece le pot înlătura acestora unele temeri, inhibiţii sau frustrări.

Citeşte şi: Top 5 poziţii sexuale pentru un orgasm intens

Când devin o problemă

De multe ori, fanteziile rămân nemărturisite, de ruşine sau de teama de „Ce va spune celălalt?”. Uneori, este foarte posibil ca dorinţele erotice să facă mai mult rău decât bine cuplului vostru, acest lucru fiind influenţat de mentalitatea privind sexualitatea a fiecăruia. Şi, desigur, de cât de „vinovată” sau nu este experienţa sexuală pe care ai vrea să o încerci. De exemplu, dacă lucruri precum schimbarea poziţiei şi locului în care faceţi dragoste sunt bine primite de partener, este foarte probabil ca fantezii de genul sexul în trei (scenariu imaginat mai ales de bărbaţi) să fie respinse din start de partener. Aşadar, testaţi terenul mai întâi, pentru a afla care este graniţa unde se pot opri sau nu fanteziile în cuplul vostru.

Atunci când persoana iubită nu primeşte cu entuziasm sau pur şi simplu nu acceptă punerea în practică a fanteziei erotice, pot apărea sentimente de nesiguranţă. De asemenea, mărturisirea viselor intime poate atrage gelozia partenerului, inducându-i în subconştient ideea că nu este la nivelul aşteptărilor tale sexuale. Astfel, fanteziile devin o armă cu două tăişuri pentru un cuplu: uneori îmbunătăţesc relaţia, alteori, dimpotrivă, o înrăutăţesc. De aceea, evaluează situaţia înainte de a trece la mărturisiri şi, evident, la punerea lor în practică.