Dragostea vindeca sau da dureri de cap?

1 2 jpg jpeg

Un studiu efectuat in Marea Britanie, la care au participat 4.000 de persoane, a aratat ca unul din trei barbati si una din cinci femei invoca diverse scuze pentru a nu mai face sex cu partenerul.

Conform sondajului, migrenele sunt pe locul trei, devansate doar de „sunt obosit(a)” si de „nu sunt intr-o dispozitie buna”.

Aflati „cauza“ migrenelor

Refuzul de a face dragoste si invocarea durerilor de cap pot afecta viata de cuplu. De multe ori, refuzul repetat de a face dragoste ascunde probleme serioase, iar faptul ca nu faceti sex accentueaza problemele deja existente, pentru ca produce frustrari suplimentare.

Asa ca descoperiti impreuna „cauza“ durerii de cap, deoarece discutiile deschise vor ameliora viata de cuplu si, implicit, va pot reda implinirea in plan sexual.

Spune „nu“ obisnuintei!

Relatia voastra curge linistit, dar este liniste in dormitor? Cand nu exista alte motive, la originea durerilor de cap programate inainte de a stinge lumina poate fi plictiseala. Psihologii spun ca avem nevoie de stimuli noi fiindca, in timp, corpul se obisnuieste cu cei pe care ii primeste.

Daca relatia voastra dureaza de ani buni, se poate ca absenta libidoului sa fie data de obisnuinta. Eviti monotonia alternand pozitiile sexuale, daca faceti sex in locuri mai putin conventionale sau daca iti pui in practica fanteziile sexuale.

Reversul medaliei

Daca esti acel caz rar in care durerea de cap nu este deloc o exagerare si chiar suferi de migrene, sexul ar putea fi cea mai buna solutie. Explicatia medicilor este ca, in timpul orgasmului, se elibereaza in corp hormoni (oxitocina si serotonina) cu efect analgezic.

Prin urmare, sexul poate inlocui medicamentele impotriva durerilor, tratand in general durerile, nu doar migrenele. Un alt efect secundar este acela ca tot acesti hormoni conduc la reducerea nivelului inflamatiilor din corp si ajuta la fortificarea sistemului imunitar, care apara corpul de boli.

De asemenea, studiile au dovedit faptul ca cei doi hormoni, oxitocina si serotonina, eliberati in timpul actului sexual, accelereaza viteza de vindecare a ranilor cu aproximativ 25%.

Sexul nu este doar placere

Exista barbati mai putin norocosi care pot spune, pe buna dreptate, ca dragostea le da dureri de cap. Afectiunea (care poarta numele de cefalgie coitala benigna) apare la un barbat dintr-o mie si consta in dureri intense, resimtite in timpul actului sexual sau in timpul orgasmului.

Aceasta constatare apartine cercetatorilor de la Mayo Clinic, care sustin ca simptomele afectiunii constau in durere puternica simtita dinspre ceafa spre frunte, care poate aparea in timpul actului sexual, dar si in timpul masturbarii.

Punctul de intensitate maxima a durerii este, conform medicilor, chiar inainte de orgasm. in unele cazuri, intreruperea actului sexual poate duce la atenuarea durerii, desi aceasta nu este o regula.

ingrijorator este faptul ca acest tip de cefalee poate dura de la cateva minute pana la cateva zile. in opinia specialistilor, vinovat pentru aceasta durere este un hormon secretat in timpul sexului.