De ce unele femei nu ajung la orgasm

1 2 jpg jpeg

Diversele studii f─âcute pe baza orgasmului feminin, i-au f─âcut pe cercet─âtori s─â ajung─â la concluzia c─â acest fapt se petrece din pricina unei cauze psihologice dar ┼či datorit─â conforma┼úiei corporale a femeii.

Dup─â ce au scanat cu ajutorul RMN-ului pelvisul a 30 de femei cu v├órsta de aproximativ 32 de ani, ace┼čtia au observat un detaliu interesant ┼či anume c─â 10 femei n-au avut niciodat─â sau au avut foarte rar orgasm, ├«n timp ce restul au declarat c─â nu au probleme la acest capitol.

Orgasmul poate fi influen┼úat de starea de s─ân─âtate, at├ót s─ân─âtatea fizic─â c├ót ┼či psihic─â. De┼či b─ârba┼úii ├«l ating mai u┼čor, ├«n cazul femeilor acest proces are leg─âtur─â cu traumele suferite, cu sentimentele legate de partener sau cu momentele de tandre┼úe pe care cei doi le tr─âiesc.

Cite┼čte ┼či: 6 mituri despre orgasm

Trauma psihologic─â a femeii

Violul este o traum─â imens─â care poate duce la anorgasmie, frigiditate, anorexie, bulimie sau la diverse tulbur─âri psihice sau organice.

De asemenea violenţa în familie sau în relaţia de cuplu pot favoriza instalarea anumitor blocaje care împiedică femeia să ajungă la orgasm.

Afl─â AICI cum ├«┼úi po┼úi ajuta partenera s─â ajung─â mai u┼čor la orgasm!

Lipsa experienţei partenerului

De multe ori bărbaţii nu acordă importanţă preludiului, postludiului sau sentimentelor partenerelor, iar acest fapt poate duce în timp la absenţa orgasmului.

Tacticile adoptate de partener joac─â ┼či ele un rol important. Rutina sexual─â afecteaz─â ambii parteneri ├«n egal─â m─âsur─â.

Lipsa comunic─ârii

Lipsa de exprimare a dorinţelor sau a fanteziilor în relaţia cu partenerul pentru a-l ajuta pe acesta să înţeleagă cum funcţionează universul tău intim.

Cite┼čte ┼či: Top 5 pozi┼úii sexuale pentru un orgasm intens

Poziţiile adoptate

ÔÇ×Nu exist─â punctul G, exist─â ├«ns─â punctul C, clitorisul. Este sursa pl─âcerii sexuale pentru femeiÔÇŁ, spune medicul Susan Oakley, ginecolog la spitalul Good Samaritan din Cincinnati, Ohio.

În momentul în care femeia deţine controlul favorizează apariţia orgasmului prin stimularea clitoridiană.

├Äncrederea ├«n sine, odihna ┼či o bun─â alimenta┼úie - toate joac─â un rol important ├«n ├«mplinirea sexual─â a femeii.