Cum te refaci dupa o dezamagire in dragoste. Sfaturi general valabile

1 despartire zodii jpg jpeg

Despartirile sunt dureroase, chiar daca sunt necesare si dorite. Iar sentimentele sunt ceva mai intense, daca despartirea apare pe neasteptate, nu? Am aflat ce trebuie sa faci ca sa treci peste o dezamagire in dragoste mai usor si cum te poti reinventa.

Ai fost implicata intr-o relatie, una serioasa, de lunga durata, in care te vedeai fericita? Chiar daca au trecut doar cateva saptamani, luni sau poate ani de-a randul, durerea provocata de despartire este dificil de ignorat. Nici nu conteaza cat timp ai investit in cuplu, important este cum treci peste o dezamagire in dragoste, fara sa ramai cu sechele.

Descarca-te de emotii

Este uman sa suferi, sa plangi si sa te infurii cand pierzi ceva, pe cineva. Nu inseamna ca daca iti reprimi sentimentele o perioada, o sa treci mai usor peste despartire si, poate, fara sa versi o lacrima. E de preferat sa nu-ti blochezi emotia negativa. Da-ti voie sa faci orice simti – plangi, tipa - , daca acest lucru te ajuta sa te descarci de sentimentele apasatoare, care te fac sa suferi.

Planifica-ti o perioada pentru „doliu“

Nu te mai increde in timpul le rezolva pe toate, cu timpul o sa invat sa nu mai sufar sau trebuie doar sa astept sa mai treaca timpul. Gandeste-te ca ai o sarcina de serviciu de indeplinit, una mai dificil de ppus in aplicare, asa ca fii blanda cu tine, cand stabilesti un deadline pentru ea. Propune-ti ca in decurs de sase luni, de exemplu, sa treci prin toate starile aferente unei despartiri, iar la finalul “doliului” sa fii gata sa uiti de trecut si sa privesti cu optimism spre ziua de maine.

Cum treci peste o dezamagire in dragoste - Nu te victimiza

Multe dintre noi au nevoie sa atrag atentia asupra lor cand sufera. Nu e bine sa cauti consolare. Asuma-ti despartirea ca fiind o responsabilitate. A ta, nu a rudelor sau a prietenilor de suflet.

Priveste cu incredere spre viitor

Lasa trecutul in urma, pentru ca nu il mai poti schimba. Daca ai invatat de pe urma despartiri unele lectii, aduna informatiile bune si cu ajutorul ei recladeste-ti viitorul sentimental. De fapt, din fiecare despartire putem invata, fiecare deceptie ne poate ajuta sa evoluam, sa avem pretentii, dar mai ales ne indeamna la introspectie si la cunoasterea sinelui cu adevarat.