Cum să faci să nu te mai cerţi cu partenerul

1 2 jpg jpeg

Atât tu, cât şi el, puteţi avea mici răutăţi.În astfel d emomente, cea mai bună abordare este o glumă bună. Umorul face ca atmosfera să se destindă imediat. Nu este deloc indicat să-ţi critici jumătatea sau să pui paie pe foc. Astfel, se poate ajunge la un scandal întoată regula, ceea ce nu este plăcut pentru nimeni.

O zicală din bătrâni spune că vorba dulce mult aduce.

Ca să eviţi o ceartă, nu te apuca să o faci pe atotştiitorul şi să începi să îi impui reguli ori să îi dai lecţii de viaţă jumătăţii tale. Nu da verdicte, pe un ton plin de autoritate, dacă a făcut un lcuru care nu îţi cnvine, ci spune-i cu frumosul asta. Argumentele spuse pe un ton frumos sunt cele mai indicate în astfeld e omente. Astfel, se va găsi o rezolvare.

Oricine a trăit o zi proastă la birou, de aceea este uşor să ajungi acasă morocănos si încruntat. În astfel de clipe, nu începe să îţi verşi nervii pe cel de lângă tine. De asemenea, este indicat ca jumătatea calmă a cuplului să dea dovadă de înţelegere şi să-i accepte micile crize partenerului.

Când îl vezi trist pe cel de lângă tine, gândeşte-te că poate are şi el nevoie de puţină intimitate, în nciciun caz că a avea ceva cu tine. Fii tu responsabil cu veselia, nu începe să-i faci reproşuri sa să-l întrebi de o sută de ori dacă este supărat pe tine. Lasă-l singur şi vei vedea că se calmează. În niciun caz nu dramatiza şi nu te învinovăţi pentru starea lui. Viaţa în cuplu are şi astfel de momente, important este să înveţi să treci peste ele fără certuri.

Când eşti pus pe scandal, mai bine trage o gură de aer în piept, citeşte câteva rânduri dintr-o carte, în loc să laşi nervii să pună stăpânire pe starea ta de spirit.