Cum sa ai o relatie armonioasa cu partenerul tau

1 cum sa ai o relatie armonioasa cu partenerul tau rwst jpg jpeg

Satisfactia generala in cuplu si sansele de a avea o relatie de lunga durata implinita cresc daca este construita cu ajutorul a trei ingrediente esentiale.

Cele trei ingrediente esentiale pentru o relatie de cuplu de succes sunt sinceritatea, comunicarea si angajamentul. Abia dupa ce acestea trei devin pilonii de baza ai relatiei, conteaza si satisfactia in viata sexuala, interesele comune ale partenerilor si gradul de compatibilitate din punct de vedere al personalitatii.

Sinceritatea

Chiar daca pare o idee rasuflata, rostita si ras-rostita de atatea ori, sinceritatea este unul dintre pilonii esentiali ai relatiei.

Toti mintim in relatia de cuplu, dar depinde enorm cat de mult mintim. O minciune prin omisiune, relativ minora, nu face rau relatiei, cu atat mai mult cu cat este spusa sau nu este dezvaluit un anumit fapt din dorinta de a ne proteja partenerul.

Lucrurile se complica in mod negativ atunci cand minciuna invadeaza spatiul intim al partenerilor, cum este in cazul mimarii orgasmului si, in realitate, a satisfactiei sexuale in relatia de cuplu. Dar este la fel de grav si sa spui ca ai avut de munca mult la serviciu doar ca sa iesi in oras, la un film sau la o cafea, cu o prietena.

Comunicarea

O alta idee aparent banala, la fel de rasuflata poate parea a fi comunicarea in relatie. Dar si aceasta reprezinta un pilon fara de care niciun cuplu nu va reusi sa reziste in timp. Nimeni nu spune ca o data pe ora trebuie purtata o conversatie de 10 minute cu partenerul, dar a vorbi despre ceea ce se intampla in viata ta cu celalalt este o conditie de baza in relatie.

Mai conteaza enorm si calitatea comunicarii. Degeaba povestim bancuri sau stupizenii intamplate pe parcursul zilei daca nu marturisim si ceea ce ne framanta, ce sperante avem, ce visuri, ce dezamagiri traim.

In cadrul comunicarii in cuplu mai conteaza si cea non-verbala. Atingerile, zambetele si toate gesturile mici conteaza pentru a mentine si creste gradul de intimitate intre parteneri.

Angajamentul

Exista o mie si una de moduri de a-ti arata angajamentul in cuplu, de la a te logodi si ulterior casatori la a sari peste mesele cu familia ta pentru a petrece ziua cu partenerul. Insa acestea sunt gestul a caror frecventa este relativ rara, actiunile de zi cu zi aratand de fapt angajamentul pentru celalalt. Printre acestea se pot numara faptul ca accepti sa faci un drum in plus pentru partener ca sa cumperi ceva anume, el neavand timp, faptul ca ii primesti prietenii cu buna-vointa si amabilitate la voi in casa sau ca esti alaturi de el la evenimentele la care are sau nu are chef sa mearga.