Cum faci plăcerea să dureze

1 2 jpg jpeg

Un sărut pasional, o şoaptă fierbinte, o mângâiere tandră... sunt câteva gesturi care prelungesc plăcerea momentelor intime. Oare de ce contează atât de mult

Răspunsul este simplu: secretul unei „nopţi fierbinţi” se măsoară în plăcerea pe care o simt partenerii. Pentru ca aceasta să-şi facă loc în viaţa de cuplu şi să fie cât mai intensă, este nevoie de un întreg ritual compus din gesturi romantice.

Şi, totuşi, unde este tandreţea?

Când ani buni s-au aşternut peste căsnicie, iar în relaţie a intervenit rutina, primul lucru la care renunţi în timpul unei partide de amor este tandreţea.

Nimic mai greşit, căci gesturile tandre sunt cele care te cheamă să faci dragoste! Potrivit studiilor, mângâierile şi sărutările fine activează centrii mişcării din creier, care favorizează eliberarea hormonilor plăcerii, endorfinele. Astfel, orice urmă de tensiune va fi eliminată. În timpul actului sexual, nu trebuie să te concentrezi pe nimic altceva decât asupra plăcerii. Vei simţi că faceţi dragoste... la infinit.

Un sărut adolescentin, de ce nu?

Este ştiut că anii de căsnicie îşi lasă amprenta asupra vieţii sexuale. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât erodează mai mult plăcerea, iar actul sexual devine datoria conjugală de sâmbătă seara. De ce să nu vă întoarceţi la primele întâlniri, să simţiţi din nou pasiune? Ce-ar fi ca seara, înainte de culcare, în loc de un pupic rapid, să-l săruţi cu patos? Este prima invitaţie la o noapte lungă şi fierbinte.

Preludiul, detaliul care contează

Sec, lipsit de emoţie, scurt... este sexul fără preludiu! Aşadar, secretul plăcerii prelungite este preludiul: cu cât mai lung, cu atât mai bine. Are şi rolul de a-i face pe cei doi parteneri să-şi cunoască foarte bine trupurile. Totodată, spun sexologii, eliberează organismul de orice stres. Ca să-l prelungiţi, sărutaţi-vă pe tot corpul, oferiţi-vă mângâieri şi şoptiţi-vă cuvinte dulci la ureche.

Plăcere în vârful degetelor

Ştiai că,în afara faptului că este considerat cel mai puternic afrodiziac,masajul erotic ajută la crearea unei legături profunde între parteneri? Secretul?

Masajul te ajută cel mai bine să descoperi zonele erogene ale partenerului şi să-l duci,încet,dar sigur,pe culmile plăcerii. Sexologii spun că un masaj reuşit începe din zona tâmplelor şi a cefei:timp de cinci minute,pentru o relaxare totală. Odată ce grijile şi stresul au dispărut,te vei dărui total partenerului. Lăsaţi-vă mâinile să alunece pe tot corpul,alternând mişcări apăsate cu atingeri line,făcute doar cu vârful degetelor.

Postludiul, pecetea plăcerii

Dacă te gândeai cumva că orgasmul este totul într-o partidă de amor,să ştii că este total greşit. Pentru ca plăcerea să fie deplină,femeile au nevoie şi de postludiu.

Căci nimic nu este mai plăcut,după o noapte de amor,decât să te laşi dezmierdată şi alintată,în braţele partenerului. Postludiul este o dovadă de iubire şi un moment profund de intimitate,când vă puteţi alinta cu săruturi dulci,cu o mângâiere delicată sau printr-un cuvânt tandru.

Citeste şi: Motivul pentru care apar, de fapt, erecţiile nocturne