Certurile in familie pot aduce si beneficii vietii amoroase

1 2 jpg jpeg

Certurile in familie apar, uneori, din senin, alteori, anuntate, si pot zdruncina armonia in cuplu, insa pot aduce si beneficii relatiei. Acest lucru este valabil doar in situatia cand certurile nu se agraveaza de la un episod la altul si cand simti ca inveti lectii de pe urma disputelor.

Cearta in relatie, scrie huffpost.com, este benefica in special pentru partenerii care experimenteaza diferente de opinii, care simt nevoia de a demonstra celuilalt ca are dreptate. In felul acesta, ei se descopera, se accepta, se tolereaza, se indragesc, se respecta si dezvolta o forma de iubire valabila o lunga perioada de timp.

Statisticile arata sanse reduse de a mentine o relatie de lunga durata pentru cei care declara ca nu se cearta niciodata in cuplu. La tine cum este? Simti ca el este jumatatea ta, ca doar cu partenerul de viata poti rade asa, din tot sufletul, si doar el te scoate cel mai tare din sarite? Daca vrei sa diminuezi starea negativa care va tulbura mintea din cand in cand, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa nu mai gandesti ca cearta este un lucru rau pentru cuplu. Discutiile in contradictoriu intre parteneri pot aduce si beneficii vietii in doi.

Poti sa transformi o disputa in ceva pozitiv, invatand greselile pe care sa le eviti pe viitor. De asemenea, dintr-o cearta poti afla ce nevoi are partenerul tau. O astfel de abordare din partea partenerilor duce la consolidarea relatiei.

Certurile in familie reduc frustrarile

Dupa ce te hotarasti sa privesti pozitiv si astfel de situatii, promite-ti ca, atunci cand ai ceva pe suflet, o sa discuti cu persoana iubita. E bine sa ii spui verde in fata ce te nemultumeste. Daca taci si il protejezi, vei acumula multe nemultumiri. Fii sincer, chiar daca esti nervos! Psihologii spun ca impactul negativ va fi mai mic asupra relatiei, decat daca speri sa se linisteasca apele de la sine.

Se intampla si sa se linisteasca apele, insa doar aparent. Mai mult, in scurta vreme, n-o sa mai poti controla emotiile negative acumulate si apele vor iesi din matca. Unii specialisti sustin ca, pentru binele unei relatii, certurile ar trebui programate, daca ele nu se petrec firesc. Adica, decat sa te gaseasca cearta prin locuri nepotrivite, mai bine stabilesti acasa ce ai de impartit, te lamuresti si mergi mai departe. Prin comunicare sincera si cu multa bunavointa se poate repara si consolida legatura.

De ce apar confruntarile intre soti

Oamenii se cearta din lucruri marunte, cum ar fi ca unul vorbeste prea mult la telefon sau ca petrece prea mult timp navigand pe internet. Un motiv poate fi si faptul ca unul dintre parteneri este dezordonat sau ca are un viciu costisitor si care ii face rau sanatatii. Asociate cu frustrarile, aceste motive ridica la un nivel inalt gradul de emotii. In alta ordine de idei, certuri apar si cand un partener este gelos sau simte nevoia sa domine. De asemenea, certurile se pot desfasura si pe fondul unor rani nevindecate. Pana la urma, nu conteaza asa de mult motivul, ci care este calea care nu duce la santaj emotional sau la vorbe grele.

Exista si beneficii de pe urma disputelor

Orice cuplu experimenteaza la un moment dat rutina in relatie. Daca nu stii s-o intorci in favoarea ta, rutina poate sa distruga legatura dintre voi. Practic, monotonia te poate face sa te plictisesti de el si el de tine, iar pana la despartire e doar o chestiune de timp.

Discutiile in contradictoriu pot fi, de fapt, sarea si piperul vietii de cuplu, atunci cand nimic interesant nu se mai intampla. Poate suna ciudat, dar cearta cu partenerul de viata te poate ajuta sa-l privesti altfel, in sensul bun. Chiar ti se poate parea atragator cand lupta sa-si apere ideile.