Cele mai importante discutii in cuplu pe care trebuie sa le aveti!

1 discutii in cuplu jpg jpeg

Sa mentii o relatie sanatoasa poate fi o treaba destul de dificila. Partea cu fericirea, complimentele si afectiunea vin de la sine, dar cand se ajunge la discutii in cuplu, partenerii nu stiu cum sa fuga de subiectele delicate.

Nu toate cuplurile trec prin aceleasi situatii, insa trebuie sa retii ca, indiferent, ce se intampla, in relatia voastra este obligatoriu sa fii deschis si sa spui tot ce te deranjeaza. Urmatoarele discutii in cuplu trebuie sa le aveti mai devreme sau mai tarziu.

Cele mai frecvente discutii serioase in cuplu, pe care este important sa le aiba partenerii unei relatii aflata la inceputuri sunt detaliate in acest articol. In unele cazuri, aceste teme de discutie sunt adevarate capcane, dar, cu putin noroc, poti sa iesi din ele!

Sexul

Viata intima joaca un rol crucial in relatie. Daca sunteti de putin timp impreuna, probabil nu ati avut timp sa va familiarizati cu preferintele in materie de sex sau cu ce nu va place din acest punct de vedere. E important sa vorbiti deschis si sincer pe acest subiect. Un motiv consistent pentru care e musai sa aveti conversatia asta il reprezinta bolile cu transmitere sexuala. Daca nu esti sigur de tine sau de partener, cel mai bine va faceti niste teste medicale.

Discutii in cuplu: despre fostele iubiri

La un moment dat, vei dori sa stii „numarul norocos“ al partenerului tau. Nu de alta, dar sigur te vei intreba de unde si cand a deprins abilitatile exceptionale in dormitor. Intreaba cu diplomatie care este numarul de parteneri de activitati intime. Cred ca ti intuiesti ca unele raspunsuri e mai bine sa nu le auzi niciodata. Te pot face doar sa ai resentimente petru el.

Despre viitor

Isi doreste copii? Vrea sa plece din tara? Are de gand sa se insoare? Ce planuri profesionale are? Raspunsuri la aceste intrebari poti obtine doar daca il intrebi. Nu te baza ca le vei afla tu pe parcurs, fara sa fie nevoie sa deschizi subiectele ce tin de viitorul lui, eventual al vostru.

Insa poti fi dezamagit sa afli ca nu are planuri pentru cariera lui, nu se vede parinte si nici nu stie daca va profesa in domeniul actual. Incertitudinea cu privire la viitor te poate afecta. E bine sa previi aceasta situatie si sa-l intrebi din vreme cum se vede peste 5 ani, de exemplu.

Familia

Daca esti intr-o relatie serioasa, sansele sa ii cunosti familia sunt maxime. Ma refer la toata familia, cu rude de toate gradele si de toate varstele. Aceasta etapa poate fi destul de solicitanta pentru ca tu vei incerca sa lasi o impresie buna la toata lumea.

Pentru asta, insa, este nevoie de timp. Daca membrii familiei lui incearca sa iti puna bete in roate, pentru ca pur si simplu nu te plac sau pentru ca o placeau mai tare pe fosta lui iubita, nu te sfii sa-i spui partenerului tau. Cu toate astea, sub nicio forma nu-l pune sa aleaga intre tine si ei. Aminteste-ti ca e familia lui si incearca sa-ti pastrezi calmul, sa fii matur(a) si sa-i tratezi cu respect chiar daca vrei sa le zici ceva care nu e pe placul lor.

Prietenii

La diferite ocazii v-ati cunoscut prietenii unul altuia. Se intampla ca acestia sa devina gelosi pe tine, pentru ca il(o) furi din gasca lor. Uneori, prietenii cred ca daca ei il cunosc pe el de mai multa vreme decat tine au mai mult drept sa primeasca atentia lui, insa nu este asa. Nu-i lasa pe cei rautaciosi sa te faca sa te simti inconfortabil. Mai bine stabileste impreuna cu iubitul(a) tau niste limite. Si faceti si program de petrecere a timpului liber cu baietii si tu cu fetele.