Ce se întâmplă cu organismul dacă încetezi să faci sex

1 2 jpg jpeg

Pot apărea frustrări Dacă doar unul dintre parteneri nu doreşte să mai aibă raporturi sexuale, atunci poate să îi cauzeze frustrări celuilalt. Se va simţi respins, nedorit, îi poate scădea stima de sine. În astfel de situaţii, cei în cauză pot apela şi la sfaturile unui psiholog sau la un cabinet de planning familial. Stări de irascibilitate Chiar dacă cineva alege abstinenţa de bună voie, acest lucru nu înseamnă şi că îi va scădea dorinţa sexuală. Astfel, cel în cauză va rămâne cu energia sexuală neconsumată, ceea ce poate duce la stări de nervozitate excesivă, aparent fără niciun motiv. O persoană abstinentă mai poate avea episoade de insomnie.

Predispoziţie la cancer de prostată

Sexul regulat scade gradul de risc al apariţiei cancerului de prostată. Un studiu efectuat de către cercetătorii americani a arătat că bărbaţii care fac sex în mod regulat au avut un risc cu 20% mai mic.

Există şi părţi bune

O perioadă de abstinenţa sexuală în cuplu, însă nu mai lungă de o lună, pe care să o stabileşti de e comun acord cu partenerul poate aduce şi beneficii.

O perioadă de 30 de zile fără sex sunt necesare pentru a da un nou suflu vieţii sexuale, ca să-ţi redescoperi partenerul, pentru a-l dori şi mai mult ca la începuturile relaţiei. Mai poate fi şi o etapă a gesturilor romantice, a săruturilor tandre.

Abstinenţa scade riscul apariţiei bolilor cu transmitere sexuală, cât şi a infecţiilor tractului urinar.