Ce nu ştiai că îţi poate afecta viaţa sexuală

1 2 jpg jpeg

Întrucât ne petrecem o bună parte din viaţă dormind, adică în pat, iată la ce riscuri pentru sănătate suntem expuşi!

Salteaua şi viaţa sexuală

De dragul unei vieţi sexuale împlinite, salteaua ar trebui înlocuită o dată la 8 ani şi asta pentru că, pe măsură ce ,,îmbătrâneşte'', aceasta îşi pierde din flexibilitate şi devine dură. Cercetările au arătat că o saltea bună ar trebui să reacţioneze la mişcări. Nici aşa numitele saltele cu memorie nu sunt o soluţie tocmai bună, întrucât corpul tinde să se afunde în ele, motiv pentru care nopţile fierbinţi pot întâmpina greutăţi.

Saltele care au prins mucegai

Oamenii de ştiinţă care au studiat saltelele vechi de 8 ani au fost şocaţi de descoperiri şi anume de numărul bacteriilor.

În timpul nopţii, saltelele tind să se încălzească, devenind astfel mediul ideal pentru dezvoltarea mucegaiurilor şi bacteriilor, acestea înmulţindu-se cu precădere în condiţii de umiditate, susţin experţii în igienă de la Universitatea Salford. Aceste bacterii pot provoca tuse, infecţii respiratorii, probleme ale sinusurilor şi iritaţii ale pielii sau chiar afecţiuni mai grave, cum ar fi astmul sau alergiile.

Însă, cum putem preveni acest lucru? Nu-ţi face patul de îndată ce te trezeşti, ci îndepărtează cuverturile şi deschide geamurile, pentru a permite saltelei să se aerisească şi să se usuce. Lasă ferestrele deschise cel puţin o oră. De asemenea, poţi proteja salteaua cu o husă care să poată fi spălată la temperaturi ridicate.

Perne care dau dureri de gât

În cazul în care perna ta nu are mărimea potrivită şi nu-ţi sprijină capul şi gâtul, nu e de mirare că te poţi trezi cu gâtul strâmb şi tensionat.

Perna ideală ar trebui să-ţi sprijine capul, în aşa fel încât acesta, gâtul şi coloana să fie perfect aliniate, într-o poziţie confortabilă. Astfel, o pernă de mărime medie este ideală pentru persoanele care obişnuiesc să doarmă pe spate, în timp ce o pernă subţire este suficientă pentru a alinia gâtul şi coloana, în cazul persoanelor care dorm pe o parte.

Perne murdare

Dacă suferi de acnee sau pete, feţele de pernă ar trebui schimbate la cel mult două-trei zile, pentru că acestea se impregnează cu sebum şi transpiraţie. Desigur, asigură-te că te demachiezi înainte de a merge la culcare.

De asemenea, foloseşte feţe de pernă din fibre naturale şi nu sintetice, întrucât acestea ,,respiră'' mai bine şi permit mai puţin transferul de murdărie.