Ce este «pactul sexual» în cuplu

2 orgasm femeie jpg jpeg

Diferenţele de păreri ale partenerilor de cuplu asupra plăcerii sexuale pot să provoace situaţii conflictuale şi chiar frustrare. Aceste obstacole pot fi depăşite dacă ştii ce şi cum să negociezi cu bărbatul de lângă tine.

Plăcerea. Un simplu «contract»?

În cuplu, trebuie să mai laşi de la tine, dacă vrei ca lucrurile să meargă. Acest adevăr este valabil şi pentru viaţa sexuală. Uşor de zis, greu de făcut, pentru că tot ce ne satisface din punct de vedere sexual este influenţat de educaţie, de personalitate şi de felul în care oferim afecţiune şi comunicăm cu partenerul de viaţă. Ca în orice contract, ai „drepturi“ şi „obligaţii“ şi în privinţa satisfacţiei sexuale a partenerului. Şi, cum în ultima vreme libertatea pare să fie fără graniţe, este posibil să te trezeşti în faţa unor situaţii care să te facă să te simţi jenată. Sfatul psihologilor? Este bine să-ţi satisfaci dorinţele sexuale şi pe cele ale partenerului până la o limită. Când nu mai simţi plăcere şi totul devine obligaţie, „pactul sexual“ devine nul.

Fiecare experienţă sexuală la timpul ei

Momente senzuale în locuri mai puţin obişnuite, scenarii „fierbinţi“ în dormitor, mâncăruri afrodiziace - iată doar câteva lucruri la modă.

Foarte multe cupluri consideră că este mai incitant să se exprime astfel din punct de vedere sexual şi că asta le întăreşte relaţia. Într-adevăr, în dormitor, fiecare cuplu îşi ştie dorinţele şi nevoile.

Dar nu totul se reduce la asta. Partenerii trebuie să-şi exploreze reciproc dorinţele, să se cunoască şi abia după aceea să-şi folosească imaginaţia şi curiozitatea pe tărâm sexual.

Comunicarea pe teme sexuale

Pactul senzual al unui cuplu se bazează pe felul în care cei doi îşi împărtăşesc dorinţele,idealurile şi frustrările. Vrei să încerci o nouă poziţie sexuală,să joci un rol incitant? Încearcă să-i spui soţului tău ce-ţi doreşti. Ascultă şi ce are el de zis în acest sens şi stabiliţi până unde sunteţi dispuşi să mergeţi în dormitor sau atunci când vă exteriorizaţi sentimentele. Aşa ia naştere un „contract“,tacit sau nu,care vă caracterizează nevoile şi vă pune la adăpost de frustrările şi de neîmplinirile sexuale.

Citeşte şi:

Dorinţele tale=dorinţele lui?

În dormitor nu există „reguli“. Cei doi parteneri stabilesc împreună limitele . Cu toate acestea,este foarte important să reţii că în viaţă,ca şi-n pat,primeşti dacă mai întâi oferi. Ce înseamnă asta? Să zicem că partenerul vrea să-i şopteşti cuvinte de dragoste în momentele cele mai intime. Tu nu eşti cea mai inventivă actriţă sau te jenezi să foloseşti un vocabular pasional,dar o faci pentru că ştii că-i face plăcere. Dar şi el trebuie să te atragă cu gesturi care te fac pasională!

Experienţa  îşi spune cuvântul

Cel mai adesea,împlinirea erotică vine odată cu experienţa. Cu cât suntem mai „copţi“ pe toate planurile şi conştientizăm mai bine nevoile noastre şi ale partenerului,cu atât viaţa sexuală este mai plină de satisfacţie.

Citeşte şi: