Ce boli îţi pot afecta viaţa sexuală

1 2 jpg jpeg

Afecţiunile cardiace

E drept c─â Asocia┼úia american─â a cardiacilor a dat asigur─âri persoanelor cardiace ┼či care au suferit de atac de cord c─â s─ân─âtatea lor nu este pus─â ├«n pericol ├«n timp ce ├«ntre┼úin raporturi sexuale.

Totu┼či, unele persoane trebuie s─â fie precaute, motiv pentru care e posibil s─â apar─â senza┼úia de ne├«mplinire pe plan sexual. Este cazul celor supraponderali, deoarece ├«n timpul orgasmului, tensiunea cre┼čte periculos de mult.

Dacă medicul a declarat bolnavul apt de efort fizic, atunci nu ar trebui să apară probleme. De asemenea, trebuie evitată asocierea tratamentului medicamentos pentru inimă cu acela pentru disfuncţiile erectile, fără a cere sfatul medicului de familie sau al cardiologului.

Unele infecţii

Un tip de infec┼úie care afecteaz─â uterul, trompele uterine ┼či ovarele este anexita (boala inflamatorie pelvin─â). Deoarece se manifest─â prin dureri abdominale intense ┼či prin dureri ├«n timpul contactului sexual, se num─âr─â ┼či ea printre bolile care afecteaz─â foarte mult via┼úa sexual─â. Aten┼úie! Dac─â nu este tratat─â corect, poate s─â duc─â la infertilitate.

Tulbur─ârile hormonale

Femeile aflate la premenopauză, menopauză sau în perioadă de lăuzie au de suferit din cauza unei scăderi a nivelului de testosteron, hormon sexual. Acest fapt este urmat de o reducere a libidoului.

Din nefericire, secre┼úia de testosteron scade ├«n cazul femeilor, dup─â dep─â┼čirea v├órstei de 20 de ani. Dac─â sc─âderea dorin┼úei sexual─â devine o problem─â care persist─â, se poate recurge la sfatul unui ginecolog, pentru a urma o terapie cu testosteron.

Probleme cu somnul

Dac─â nu te odihne┼čti ├«ndeajuns de mult, nu numai c─â ri┼čti s─â iei ├«n greutate, ceea ce reduce sim┼úitor dorin┼úa sexual─â, te face lipsit de energie, dar te ┼či predispune la depresie.

Endometrioza, o alt─â posibil─â cauz─â

O alt─â afec┼úiune care afecteaz─â via┼úa sexual─â a circa 15% din femeile aflate la v├órsta reproducerii, endometrioza provoac─â dureri ├«n timpul raporturilor sexuale. Atunci c├ónd celulele de pe pere┼úii uterului se dezvolt─â anormal, migreaz─â ├«n afara lui ┼či provoac─â dureri.

Aceast─â afec┼úiune afecteaz─â nu numai via┼úa sexual─â, ci ┼či fertilitatea prin faptul c─â stimuleaz─â corpul s─â produc─â hormoni care afecteaz─â evolu┼úia unei sarcini ├«n perioada incipient─â.

┼×i stresul poate s─â fie de vin─â

Una dintre cauzele comune pentru diverse afec┼úiuni, stresul este ┼či el pe lista vinova┼úilor pentru problemele sexuale. C├ónd nivelul de cortizol numit ┼či hormon al stresului cre┼čte, a┼ča cum se ├«nt├ómpl─â ├«n situa┼úiile tensionate, efectele se v─âd ┼či ├«n via┼úa de cuplu.

Odat─â cu reducerea nivelului de hormon testosteron scade ┼či dorin┼úa sexual─â. ├Äncearc─â remedii naturiste care-┼úi readuc pacea interioar─â ┼či alung─â depresia.