Care sunt cele mai des întâlnite greşeli care se fac în relaţie

1 2 jpg jpeg

Greşeli care se fac în relaţie. În cele mai multe cazuri, despărţirile nu sunt temporare, ci definitive. Pentru supravieţuirea relaţiei, evită să le mai faci, conştient sau inconştient.

Te concentrezi prea mult asupra viitorului relaţiei

Ţi se spune că ai o vârstă şi că este timpul să-ţi găseşti un partener pregătit să-şi întemeieze o familie, să îşi asume o mulţime de responsabilităţi etc. La început, priveşti sceptic şi nici nu-ţi dai seama când ajungi să fii de acord că “este timpul”. Aşa că pui la cale o strategie şi pregăteşti întrebări inteligente prin care să afli dacă el, cel de lângă tine, este gata să facă pasul cel mare.

De cele mai multe ori femeile sfârsesc prin a pune întrebări directe şi fără drept de apel – “Crezi că relaţia noastră o să meargă?”, “Crezi că ne vom căsători?”, “Tu îţi doreşti copii?”. La ultima, reprezentantele sexului frumos dau sah-mat partenerilor, înainte de începerea jocului. Dacă practici şi tu asemenea jocuri, încetează să proiectezi în mintea ta un partener ideal şi ireal în persoana iubitului tău. Rişti să nu-l mai apreciezi pentru ceea ce este şi cum este cu tine. Când îţi mai vin astfel de idei trage puternic aer în piept, de câteva ori, calmează-te şi încearcă să te bucuri de prezent. Ai timp mai târziu să-ţi faci griji pentru viitor.

Greşeli care se fac în relaţie.  Îţi place să rişti

La începutul relaţiei ţi-ai asumat rolul de inabordabil şi îţi plăcea să fii greu de cucerit. Nu eşti singur. O mulţime de femei şi bărbaţi joacă acest rol. Statisticile arată că suntem atraşi mai puternic de o persoană care, iniţial, respinge. E în natura lucrurilor să ne simţim provocaţi şi să vânăm până capturăm prada.

Acest joc este într-o oarecare măsură agreat de ambele părţi. Al doilea joc cel mai jucat într-o relaţie are la bază gelozia. După un timp de convieţuire, unii aleg gelozia ca să trezească interesul amorţit al partenerului. Este o strategie greşită şi riscantă, punând în alertă persoana iubită, care nu va mai avea încredere deplină în relaţie.

Utilizarea sexului ca metoda de şantaj

La începutul relaţiei sexul poate fi decisiv pentru creşterea numărului de întâlniri. Într-o relaţie sănătoasă, sexul nu ar trebui folosit în scopul de a obţine ceva sau de a schimba vieţi. În aceeaşi ordine de idei, sexul de împăcare n-are legatură cu modul prin care poţi “lega” un bărbat sau o femeie de tine.

Greşeli care se fac în relaţie.  Te încrezi în sfaturile celorlalţi

Familia, prietenii, colegii, toată lumea care te cunoaşte şi îţi ştie cât de cât povestea ajunge într-un fel sau altul să-ţi dea sfaturi. Ţine cont că ei nu au citit fiecare filă din romanul vostru şi nu au cum să ofere un sfat valabil, mai ales în cazul certurilor în cuplu. Pur şi simplu evită să urmezi indicaţiile prietenilor când simţi că acestea nu au cum să ducă la un final fericit.