Aşa îţi îmbunătăţeşti viaţa sexuală

1 2 jpg jpeg

Se întâmplă să simţi că dorinţa nu mai e ca la început? Ca să ajungi din nou pe culmile plăcerii, trebuie să ţii cont de nevoile pe care le aveţi pe plan intim.

Comparând povestea voastră cu cele auzite la cunoscuţi sau văzute în filme, vei face doar să acumulezi frustrări. Suntem unici şi avem nevoi diferite.

Articolele scrise şi avizate de specialiştii în domeniu, clipurile cu explicaţii mai mult sau mai puţin medicale, documentarele pe subiect, chiar şi filmele erotice sunt surse importante care te ajută să-ţi dezvolţi cunoştinţele şi să-ţi îmbunătăţeşti viaţa sexuală.

Este foarte important să-ţi însuşeşti ideile din mai multe surse de documentare. În felul acesta vei descoperi, undeva la mijloc, adevărul despre cum să ai o viaţă sexuală de nota 10.

Începe cu un masaj

Cu un masaj mergi la sigur când vrei ca partenerul tău să scape de tensiune, să se relaxeze şi să te răsplătească apoi cu trăiri memorabile. În plus, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, care este foarte importantă pentru un act sexual reuşit. Controlează-ţi greutatea şi odihneşte-te

Oamenii de ştiinţă au descoperit că performanţele sexuale se îmbunătăţesc, dacă faci mişcare, te odihneşti şi îţi menţii greutatea în limite normale.

De exemplu, bărbaţii care suferă din cauza kilogramelor în plus au probleme şi cu nivelul de testosteron, hormonul care joacă un rol important în activitatea sexual. Un nivel scăzut al acestui hormone cauzează disfuncţii erectile.

De asemenea, dormi cel puţin 7-8 ore pe noapte, pentru că odihna favorizează îmbunătăţirea activităţii sexuale. Dacă partenerul de viaţă sforăie şi nu poţi dormi, sfătuieşte-l să meargă la specialist. Poate suferi de apnee de somn, o afecţiune care îi pune în pericol nu doar viaţa sexuală, ci şi sănătatea.

Fă mişcare şi mănâncă sănătos

Adoptarea unui stil alimentar sănătos este o altă condiţie de urmat, dacă îţi doreşti rezultate mai bune în dormitor. O dietă bogată în substanţe nutritive, în care se găsesc legume şi fructe, nuci, lactate şi peşte poate scădea nivelul de colesterol „rău“ din organism.

Probabil te întrebi ce legătură are colesterolul cu erecţia. În caz că nu ştiai, excesul de colesterol „rău“ poate duce la apariţia tulburărilor de erecţie la bărbaţi, pentru că afectează circulaţia sagvină şi nu mai irigă corespunzător penisul. Un efect opus îl au exerciţiile fizice, care nu doar că menţin sănătatea şi greutatea corporală, îmbunătăţesc şi circulaţia sângelui spre organul genital.

Evită stresul

Dacă ai încredere în tine şi afişezi o atitudine optimistă, vei vedea îmbunătăţiri şi asupra libidoului, se arată într-un studiu recet în domeniu.

Când te simţi bine, creşte şi libidoul. Evită stresul şi atitudinea pesimistă, pentru că acestea omoară încet, dar sigur pasiunea în dormitor. Tratează situaţiile stresante cu calm şi ai încredere că orice problemă are o rezolvare, fie că te stresezi sau nu.

Consumă alimente afrodisiace

În natură există o mulţime de alternative la pilula albastră, care pot stimula pofta de sex. Consumă şi alimente recunoscute pentru efectul lor afrodisiac, precum ţelină, stridii, banane, avocado, nuci, mango, piersici, căpşuni, ouă, ficat, smochine, usturoi, dovleac şi ciocolată.

Pentru a trata de disfuncţia erectilă, specialiştii recomandă administrarea de pilule cu vitamina E, zinc, vitamina C, arginină şi complexul B. Aceşti nutrimenţi măresc cantitatea de spermă şi îi îmbunătăţesc motilitatea. Mai mult, ei cresc producţia de testosteron şi menţin sănătatea sistemului nervos.

Nu te concentra doar pe orgasm

Când oamenii se concentrează doar pe atingerea punctului culminant al unui act sexual, lucrurilepot lua o turnură defavorabilă. Când îţi doreşti prea mult să ai orgasm, te concentrezi, urmăreşti toţi paşii esenţiali pentru o partidă de amor ca la carte, dar rişti ca, la final, când ajungi la partea cu urcatul pe muntele plăcerilor, să-ţi vezi partenerul cum tocmai se pregăteşte să „coboare“. Dacă laşi totul să se desfăşoare fără o minimă planificare, poţi avea orgasm când te aştepţi mai puţin.