Alimentele afrodiziace îmbunătăţesc viaţa sexuală

1 2 jpg jpeg

Afrodiziacele naturale sunt cunoscute ca un simbol al romantismului, însă majoritatea au anumite proprietăţi care ajută la îmbunătăţirea vieţii sexuale. În trecut, acestea erau folosite şi pentru a trata impotenţa şi infertilitatea. Majoritatea alimentelor afrodiziace conţin vitamina A, vitamina B1 şi seleniu, necesare pentru un libido crescut. Unele afrodiziace măresc libidoul, în timp ce altele contribuie la creşterea nivelului de testosteron sau progesteron. Stridiile cresc nivelul de testosteron Romanii foloseau stridiile ca afrodiziac, deoarece sunt bogate în zinc care ajută la creşterea nivelului de testosteron sau progesteron. Aşadar, aceste alimente sunt considerate a fi eficiente pentru imbunătăţirea vieţii sexuale. Ciocolata oferă o senzaţie generală de bine Ciocolata este unul dintre cele mai cunoscute afrodiziace, deoarece conţine feniletinamină şi serotinină, două substanţe care duc la relaxare, excitare şi la o senzaţie generală de bine. Corpul nostru produce în mod natural aceste substanţe când suntem îndrăgostiţi sau fericiţi, însă nivelul acestora poate fi crescut printr-un consum regulat de ciocolată.

Te-ar mai putea interesa şi:

- Alimente şi băuturi afrodiziace: între da şi nu

- Merele, afrodiziac pentru femei

- Scorţişoara, afrodiziac natural

De asemenea, în compoziţia ciocolatei se găseşte şi anandamidă, un compus chimic ce duce la apariţia euforiei.

Bananele conţin potasiu si vitamina B, ceea ce duce la creşterea nivelului hormonilor sexuali. La fel ca şi bananele, papaya facilitează producţia estrogenului , însă stimulează lciclul menstrual şi producţia de lapte.

Ardeiul iute duce la creşterea temperaturii corpului şi la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, mai ales în zonele genitale. De asemenea, acesta creşte nivelul de energie, îmbunătăţind starea de spirit.