Aici se află cu adevărat punctul G la femei - Nimeni nu ştia aşa ceva

1 2 jpg jpeg

Dar realitatea este alta de fapt... Atunci când vine vorba despre bărbaţi, starea de excitaţie maximă se poate atinge repede şi este vizibilă. Cu toate acestea, orgasmul feminin nu poate fi observat cu ochiul liber iar oamenii de ştiinţă de-abia încep să înţeleagă anatomia părţilor implicate în plăcerea feminină.

O echipă de oameni de ştiinţă coordonată de medicul Emmanuele A. Jannini a publicat un nou studiu în "Nature Reviews: Urology", sugerând că trebuie să renunţăm la ideea de plăcere obţinută separat prin stimularea clitorisului, punctului G sau a vaginului. Ar trebui să ne gândim la toate aceste puncte fierbinţi ca la o singură entitate: complexul clitouretrovaginal (CUV), care include părţile interne ale clitorisului, uretră şi vaginul.

În timpul sexului, acest sistem răspunde că un tot unitar din punct de vedere sexual şi poate duce la orgasm chiar în timpul preludiului. Oamenii de ştiinţă susţin că nu trebuie să ne mai gândim la punctul G ca la un buton, ci ca la un întreg sistem care funcţionează pentru atingerea plăcerii.