Ai născut? Află când îţi poţi începe viaţa sexuală!

1 2 jpg jpeg

În aproximativ şase săptămâni după ce ai născut, cervixul revine la dimensiunea de dinainte de naştere, sângerările postnatale se opresc, iar corpul este refăcut şi pregătit pentru a întreţine raporturi intime.

Cu toate că medicii spun că activitatea sexuală poate fi reluată după şase săptămâni, fiecare femeie care a născut ştie mai bine de cât timp are nevoie pentru a face din nou dragoste cu partenerul ei.

Pe lângă refacerea din punct de vedere medical, aici intervine şi refacerea de după epiziotomie - tăietura chirurgicală care are rolul de a mări zona musculară dintre vagin şi anus-, corpul trebuie să-şi revină după efortul epuizant depus în timpul naşterii.

Epiziotomie, la peste 90% din mame

Un studiu recent în domeniu sugerează că peste 90% din femeile care nasc au nevoie de intervenţia chirurgicală numită epiziotomie, pentru a uşura procesul de naştere.

Această incizie are rol de proctecţie, în caz contrar întreaga zonă se poate rupe în timpul sarcinii.

În consecinţă, zona afectată trebuie să se refacă în totalitate pentru a putea fi reluată activitatea sexuală.

Dacă bebeluşul a venit pe lume prin cezariană, lucrurile nu stau diferit. Rana de la operaţie trebuie să se vindece, iar pentru acest lucru trebuie să aştepţi cel puţin şase săptămâni pentru a face sex din nou.

Înainte de a relua activitatea sexuală, este obligatoriu să mergi la consult. Doctorul te va asigura că nu sunt probleme după operaţie, iar rana se cicatrizează corespunzător.

Sex în anii ’70, după doar patru săptămâni

Studiile ştiinţifice legate de reluarea activităţii sexuale, efectuate în anul 1970, au arătat că femeile, în trecut, erau dispuse să întreţină raporturi sexuale cât de curând posibil după naştere.

Chiar dacă erau supuse intervenţiei numită epiziotomie, femeile răspundeau pozitiv la intiţiativa de a face dragoste a partenerului.

Mai mult, statisticile arată că în anii ’70, femeile care aveau parte de o naştere uşoară şi nu erau tăiate în zona vulvară făceau sex chiar după doar două săptămâni de la naştere.

1 2 jpg jpeg

Un document care a fost publicat în Jurnalul American de Obstetrică şi Ginecologie în anul 1976 precizează următoarele: unele femei au făcut sex chiar după câteva săptămâni, deşi aveau copci în urma inciziei din zona vulvară. Însă durerea difuză şi sângerarea din timpul actului sexual nu le-a diminuat plăcerea şi nu le-a afectat sănătatea.

În aşteptarea libidoului… Să aştepţi cel puţin şase săptămâni pentru a-ţi relua activitatea sexuală poate fi un lucru extrem de benefic pentru sănătatea ta.

În plus, să faci sex la scurt timp după ce ai născut poate avea un rezultat dezamăgitor, din cauza oboselii şi a libidoului scăzut.

Un alt studiu în acest sens, publicat în anul 2000 în Jurnalul Britanic, a descoperit că din 78 de femei care au născut pentru prima oară, doar 30 dintre ele au declarat că actul sexual a fost de calitate, la fel ca înainte de a rămâne însărcinate.

Deci, pentru a te bucura de un act sexual satisfăcător din punct de vedere calitativ, dar şi cantitativ este recomandabil să aştepţi să treacă cel puţin şase săptămâni.

Mai poţi citi pe aceeaşi temă: