Activitatea sexuala regulată – tratament pentru multe afectiuni

1 2 jpg jpeg

Activitatea sexuala regulată. Cercetatorii si medicii sustin cu argumente ca actul in sine nu este doar o simpla placere. Mai multa activitate in acest sens inseamna sanatate fizica si psihica la cote ridicate, si mai multe multe calorii consumate.

Scade nivelul de stres si regleaza tensiunea arteriala

Stiai ca atunci cand faci dragoste nivelul de stres scade considerabil? Si ca tot atunci tensiunea arteriala se echilibreaza, daca ai probleme cu hipertensiunea. Acest efect benefic este descoperit de oamenii de stiinta. Cercetatorii suedezi au analizat reactiile a zeci de femei si barbati, care au fost supusi mai multor situatii stresante, cum ar fi vorbitul in fata unei mari de oameni si rezolvarea unor probleme de matematica cu voce tare. In timpul expunerii la stres, tuturor li s-a verificat tensiunea arteriala. Persoanele cu activitate sexuala regulata au raspuns mai bine la stres, spre deosebire de cele care au preferat abstinenta sexuala pe perioada studiului. O alta cercetare a scos la iveala ca tensiunea arteriala poate scadea la persoanele implicate intr-o relatie serioasa si au activitate sexuala regulata.

Daca faci sex de 1-2 ori pe saptamana, este foarte probabil sa ai un nivel mai mare de anticorp numit imunoglobulina A sau IgA in corp. Acesta protejeaza imunitatea de raceli si de infectii, se arata intr-un studiu american, la care au participat peste o suta de studenti. In cadrul cercetarii, s-a tinut evidenta numarului de raporturi sexuale intretinute de participanti si s-au colectat probe de saliva de la studenti.

Aproximativ 30 de minute de sex ard cel putin 80-90 de calorii. Posibil sa nu ti se para sume uriase, dar daca te gandesti ca este un mod placut de a face miscare, lucrurile s-ar putea sa se schimbe. „Sexul este o modalitate excelenta de a face exercitii fizice“, spune sexologul american Patti Britton. Aceasta activitate pune la treaba nu doar fizicul, ci şi psihicul.

Ofera protectie cardiaca

O cercetare ampla, la care s-a lucrat in jur de 20 de ani, sugereaza ca cei care fac sex de 2 sau de mai multe ori pe saptamana sunt mai feriti cu pana la jumatate de riscul de a suferi atacuri de cord. Nu acelasi lucru au putut spune cercetatorii britanici despre cei care au facut sex 1 data pe luna. Studiul a raspuns si la temerile persoanelor mai in varsta, legate de accidentele vascular cerebrale, posibil provocate de activitatea sexuala. Potrivit concluziilor stiintifice, nu exista o legatura intre raportul sexual si riscul de a suferi AVC.

Cercetatorii de la Universitatea din Texas (SUA) au descoperit ca multi fac sex pentru ca le stimuleaza stima de sine. Intr-o casnicie, dar si in viata de cuplu, aceste beneficiu este esential pentru sanatatea psihica a persoanei, dar si a cuplului.

Diminueaza durerile

In timpul actului sexual se elibereaza hormonul oxitocina, denumit si „hormonul dragostei“ care, pe langa proprietatea de a aduce starea de bine in corp, are efect usor analgezic. Tot in urma experimentelor stiintifice, aproximativ cincizeci de persoane au inhalat vapori de oxitocina. Dupa inhalare, cercetatorii i-au supus unui test de durere, mai precis le-au intepat usor degetele. Experimentul a aratat ca oamenii nu au simtit durerea atat de intens. Potrivit raspunsurilor voluntarilor, intensitatea durerii scazuse la aproape jumatate.

Iti stimuleaza capacitatea de memorare

Un alt studiu efectuat de expertii de la Universitatea Princeton a tras concluzii, dupa un experiment efectuat pe animale de laborator, ca in timpul activitatii sexuale se intensifica in creier eliberarea de substante chimice, chiar in zona responsabila cu memoria si capacitatea de invatare.