Abuzul emotional – semne ca esti intr-o relatie toxica

1 abuzul emotional jpg jpeg

Invata sa recunosti din timp semnele care indica abuzul emotional. O relatie care nu te ajuta sa evoluezi emotional, profesional si, in general, nu te implineste, iti poate face mult rau.

Elibereaza-te din relatie daca simti ca nu mai poti zambi fara sa oferi explicatie si nu poti face nimic fara sa stie partenerul tau. Este foarte greu sa iti dai seama cand apare abuzul emotional in relatia de cuplu, mai ales daca ai investit ceva sentimente. Uneori, cand ai senzatia ca ceva nu e in regula, preferi sa treci cu vederea si astepti sa se linisteasca apele. Trecerea timpului poate agrava lucrurile. Analizeaza in detaliu situatia de cuplu si recunoaste abuzul emotional, ca sa te poti salva la timp, inainte sa iesi cu foarte multe traume din relatie.

Nu poti face nimic fara stirea lui

Detinand controlul asupra programului tau nu inseamna in totalitate ca te iubeste, ca ii pasa de tine si ca vrea sa-ti fie alaturi in orice moment al zilei. Acest comportament poate fi tradus printr-o nevoie bolnavicioasa de a-ti restrange libertatea. In multe cazuri, acest tip de barbat se enerveaza cumplit daca nu raspunzi la telefon, cu atat mai mult uraste sa primeasca mesaj inapoi ca nu poti vorbi.

Vrea sa ii acorzi atentie deplina

La inceput, poate fi minunat sa vezi ca vrea sa acorde maximum de atentie relatiei de cuplu, ca reduce drastic iesirile cu prietenii, ca renunta la hobby-uri. Cu timpul, poti incepe sa-ti duci dorul, sa nu mai ai timp deloc pentru tine, sa simti ca oriunde te uiti il vezi pe el. Frustrarile apar in timp, dar se sedimenteaza si devin toxice pentru sanatatea ta psihica.

Abuzul emotional: te critica si gaseste defecte familiei si prietenilor tai

Trebuie sa te puna pe ganduri si cand incepe sa caute argumente ca membri familiei tale te influenteaza negativ, ca e bine sa limitezi intalnirile cu ei. Nu astepta sa te izoleze de prieteni si de cei dragi!

Fie ca gresesti sau nu, te trateaza de sus si iti vorbeste dur

De fapt, cand crede el ca ai gresit, ca nu i-ai dat raportul in fiecare moment al existentei tale, te pedepseste. De regula, prefera rolul ursuzului, refuzand sa raspunda la telefon, mesaje, la orice forma de comunicare cu tine. Asta ca sa-ti arate ca e suparat pe tine si ca trebuie sa suferi.

Sufera de gelozie

Oricand iesiti impreuna se iveste un moment de gelozie. Poate avea legatura cu tinuta ta, care i se poate parea provocatoare sau poate avea legatura cu privirile tale spre un anumit barbat sau ale lui spre tine. Nu inseamna ca te iubeste, ci ca nu are incredere in tine si nu te respecta.

Citeste mai multe despre abuzul emotional:

Cum iti dai seama ca esti abuzat emotional in relatia ta

Care sunt cauzele unei disfunctii sexuale la femei