5 curiozităţi inedite despre vagin

1 2 jpg jpeg

Vaginul are pH-ul acid

Un vagin sănătos are un pH acid de 4,5 (între 3,8 şi 4,5 valoare normală), care se datorează unei secreţii vaginale normale. Acest pH indică faptul că lactobacilii, adică bacteriile bune, sunt la un nivel normal şi că nu există pericolul ca cele periculoase să se înmulţească.

Există 4 căi către plăcere

Zona genitală este străbătută de patru nervi, aceştia fiind responsabili pentru plăcerea resimţită în timpul actului sexual: nervul pelvic, hipogastric, vag principal şi cel perineal.

Studii recente asupra creierului au constatat că nervul vag principal poate transmite semnale nervilor situaţi în măduva spinării pentru a produce excitare. ,,Acesta este motivul pentru care unele femei cu leziuni ale măduvei spinării pot experimenta orgasme în timpul actului sexual'', susţine cercetătorul Beverly Whipple.

Clitorisul este ,,dotat'' cu mii de nervi

Clitorisul îndeplineşte o singură funcţie, aceea de a oferi plăcere sexuală. În plus, clitorisul este organul dotat cu cei mai mulţi nervi pe o suprafaţă atât de mică, mai exact în jur de 8000 de terminaţii nervoase.

Clitorisul are aproape aceeaşi dimensiune ca a unui penis

Oricât de incredibil ţi s-ar părea, mărimea clitorisului variaza intre 9 si 12 centimetri, iar ceea ce se vede la suprafata este doar varful acestuia. Restul este în interior, în zona genitală.

Există mai multe puncte ,,G"

Specialiştii spun că vaginul este înzestrat cu numeroase puncte erogene.

Punctul A – se găseşte în apropierea colului uterin şi a fost identificat în 1996 de medicul malaez Chua Chee Ann. Acesta a descoperit că prin stimularea acestui punct orgasmul poate să fie atins foarte repede, lubrifierea pereţilor vaginali producându-se în doar 10 secunde.

Punctul G – a fost descoperit de medicul german Ernst Grafenberg. Are mărimea unui bob de fasole şi este localizat la 5 cm de intrarea în vagin, pe peretele vaginal frontal.

Punctul K - se găseşte desupra clitorisului.

Punctul U – se află în zona dintre uretră şi vagin şi măsoară puţin peste un centimetru.