5 afecţiuni care-ţi afectează viaţa sexuală

1 2 jpg jpeg

Libidoul este redus în caz de diabet zaharat

O afec┼úiune care duce la sc─âderea libidoului este diabetul. Alte simptome ale acestei boli sunt oboseala, setea accentuat─â, dar ┼či crampele musculare.

Apneea de somn duce la sc─âderea nivelului de hormoni sexuali

O alt─â problem─â de s─ân─âtate care se manifest─â ┼či prin sc─âderea apetitului sexual este apneea de somn. Aceast─â problem─â este mai ├«nt├ónit─â la reprezentan┼úii sexului puternic, pentru c─â nivelul testosteronului, unul dintre hormonii sexuali masculini, este mai sc─âzut.

Depresia te face apatic

Sc─âderea libidoului apare ┼či ├«n cazul celor care sufer─â de depresie. Afec┼úiunea mai are drept simptome anxietatea, lipsa poftei de m├óncare ┼či a puterii de concentrare, dar ┼či apatia.

Hipotiroidia diminueaz─â apetitul sexual

┼×i afec┼úinulie glandei tiroide pot s─â afecteze via┼úa sexual─â a unei persoane. Cea mai ├«nt├ólnit─â afec┼úiune a tiroidei care duce la sc─âderea apetitului sexual este hipotiroidia, c├ónd glanda tiroid─â secret─â mai pu┼úini hormoni. Apetitul sexual va reveni la normal ├«n momentul ├«n care pacien┼úii ├«ncep tratamentul recomandat de c─âtre medic pentru hipotiroidie.

Usturimile cauzate de infecţiile urinare duc la evitarea contactului sexual

O sc─âdere a dorin┼úei sexuale poate s─â apar─â ┼či ├«n cazul infec┼úiilor urinare, c─âci boala poate da simptome nepl─âcute ├«n timpul actului sexual. Persoana afectat─â poate s─â simt─â usturime ┼či senza┼úia de arsur─â ├«n zona intim─â.

┼×tiai c─âÔÇŽ

ÔÇŽ┼či unele medicamente pot duce la sc─âderea libidoului, precum cele antidepresive sau pastilele recomandate persoanelor care sufer─â de hipertensiune arterial─â?