3 motive pentru care relaţia voastră scârţâie

1 2 jpg jpeg

Vă certaţi din lucruri mărunte?

Specialiştii susţin că atunci când partenerii de viaţă se ceartă în mod repetat din cauza unor lucruri mărunte înseamnă că amândurora le este teamă de abandon, de singurătate, mai ales în cazul în care relaţia este una de lungă durată.

Încetarea “războiului” este posibiă doar atunci când există încredere reciprocă şi iubire necondiţionată. Cu alte cuvinte, partenerii de viaţă trebuie să schimbe modul de abordare al problemelor care le apar în cale, altfel se vol lovi de aceleaşi lucruri la infinit.

Sunteţi sarcastici?

Sarcasmul este o formă de agresivitate pasivă. Oamenii cred, adesea, că sarcasmul este o modalitate mai sigură de a-şi exprima sentimentele, însă deseori celălalt partener vede acest mod de comunicare ca o formă de atac verbal.

Vorbele sarcastice ascund adesea sentimente precum frustrare, furie, resentimente. Cel mai bine este să îţi exprimi sentimentele în mod direct, fără a folosi cuvinte cu subînţeles.

El este introvertit, tu eşti extrovertită?

Atunci când ai de-a face cu o persoană introvertită, relaţia de cuplu poate fi destul de dificilă. Pentru introvertiţi, exprimarea sentimentelor şi gândurilor are loc mult mai greu sau, în anumite situaţii, chiar deloc.

Acest aspect poate afecta viaţa de cuplu, mai ales dacă există o diferenţă vizibilă în comportamentul partenerilor de viaţă, spre exemplu dacă unul este introvertit, iar celălalt extrovertit. Automat, cel din urmă îl va presa pe primul să îşi exprime gândurile, emoţiile în mod direct. Sau în cazul în care nu va reuşi să facă acest lucru, vor apărea frustrări şi sentimente de nemulţumire.