Obiceiuri care dăunează vieţii sexuale

1 shutterstock 509724559 jpg jpeg

Există anumite deprinderi care nu doar că-ţi influenţează starea de spirit, ci au un mare impact şi asupra vieţii sexuale. Pentru ca relaţia voastră de cuplu să nu aibă de suferit, învaţă să le recunoşti din timp.

„Oamenii cred că sănătatea sexuală se referă doar la infecţiile cu transmitere sexuală şi la  controlul asupra unei posibile sarcini“, spune sexologul american Eric Garrison. Acesta afirmă că viaţa sexuală este legată intrinsec de sănătatea noastră fizică şi psihică. Prin urmare, anumite obiceiuri nesănătoase te pot împiedica să ai parte de o viaţă sexual împlinită.

Dormi cu cel mic

Între 15% şi 20% din cuplurile căsătorite nu au relaţii intime, potrivit unui studiu apărut în revista „Newsweek“, în 2003. Unul dintre motive este dormitul cu copilul. Este bine ca micuţul să dormă singur încă din primele luni de viaţă. În caz contrar, există riscul ca el să nu poată să adormă dacă părinţii nu-i sunt alături. Totodată, este indicat să-l obişnuieşti din vreme să aibă spaţiul lui, atât ziua, cât şi noaptea, altfel te vei trezi că prichindelul este mai târziu total dependent de tine.

Planificaţi din timp contactele sexuale

Atunci când familia se măreşte, momentele romantice cu partenerul se răresc. Din acest motiv, nu puţine sunt cuplurile care-şi programează relaţiile intime. Poate că obiceiul pare inofensiv la prima vedere, dar, odată cu trecerea timpului, intervine rutina, care nu va face altceva decât să dăuneze mai mult vieţii voastre intime. Cel mai bine ar fi să fiţi spontani şi să profitaţi de micile momente când sunteţi singuri sau când copiii dorm. Puteţi începe să lucraţi la asta încă din timpul zilei. Trimite-i unu-două mesaje drăgăstoase, cât să-l surprindă, fără să fii insistentă. Vei vedea că acestea vor deschide calea pentru o noapte plină de pasiune.

Contează însă şi cum eşti îmbrăcată. E adevărat că pijamalele gri, largi sunt mai confortabile, dar, pentru o noapte romantică cu partenerul tău, încearcă o lenjerie intimă senzuală.

Mereu în acceaşi poziţie

Sexul poate fi distractiv, dar practicat în acelaşi loc, la aceeaşi oră sau în aceleaşi poziţii, poate deveni plictisitor. De aceea, nu ezitaţi să experimentaţi lucruri noi. Uneori, este nevoie de puţină sare şi piper pentru a ţine „trează“ atracţia sexuală.

Nu dormi suficient

Lipsa somnului nu doar că accentuează oboseala şi favorizează apariţia multor boli, ci poate avea repercusiuni şi asupra vieţii sexuale, potrivit unui studiu publicat în „Brain Research“. Oamenii de ştiinţă spun că disfuncţiile erectile şi scăderea libidoului la femei apar, de cele mai multe ori, pe fondul somnului insuficient. De câte ore de somn ai nevoie? Ideal este să dormi până la 7 ore pe noapte, spun specialiştii.

Alcoolismul cronic, chiar şi după ani de sobrietate, poate afecta, pe termen lung, performanţele sexuale, arată studii de specialitate.

Bei prea mult alcool

În cantităţi moderate, vinul roşu poate avea unele beneficii pentru sănătate şi chiar are efect afrodiziac. Acesta conţine flavonoide, care protejează organsimul împotriva unor boli, cum sunt cele de inimă, unele forme de cancer. În exces, alcoolul poate duce însă la anxietate şi la incapacitatea de a avea orgasm. Medicii recomandă consumul moderat de alcool. Asta înseamnă un pahar pe zi pentru femei şi 2 pentru bărbaţi.