Motivele pentru care partenerul de viaţă te înşală

1 2 jpg jpeg

Kristin Zeising, un psiholog şi terapeut în relaţii de cuplu din California, a dezvăluit adevăratele motive pentru care oamenii înşală. Conform acestuia de cele mai multe ori decizia de a înşela nu este una plănuită, ci vine din cauza uneia dintre următoarele cinci probleme:

1. Nu eşti satisfăcut in relaţie: dacă nu eşti satisfăcut în relaţia în care eşti vei căuta ceea ce îţi lipseşte în afara casei. 

2. Diferenţa de venituri: când unul dintre parteneri câştigă cu mult mai puţin decât celălalt, acesta va fi tentat să înşele pentru a „egala” această diferenţă şi a se impune în relaţie. 

3. Plictiseală: uneori înşelatul se întâmplă pur şi simplu din plictiselă. În acest caz comunicarea deschisă ajută relaţia să meargă mai departe. 

4. Nemulţumirea faţă de sine: de multe ori atunci când eşti nemulţumit cu tine însuţi poţi căuta validarea acolo unde nu trebuie. Când apare aceaastă problemă cel mai bine este să îţi rezolvi rezolvi singur problemele şi să cauţi adevărata cauză a acestei nemulţumiri. 

5. Speranţa că lucrurile vor fi mai bune: în mod surprinzător,  atunci când înşală unii oameni se întorc cu mai multă energie în relaţie şi cu o siguranţă pe care nu o aveau înainte. De multe ori, în urma unei astfel de experienţe relaţia devine şi mai puternică.