Frustrarea în cuplu poate duce la infidelitate. Ce alte motive îi îndeamnă pe parteneri să calce strâmb

1 shutterstock 763493908 jpg jpeg

Experimentarea unei infidelităţi în cuplu este una dintre cele mai grele dureri emoţionale. Atunci când persoana în care ai încredere cel mai mult te trădează, găsirea unei căi de reechilibrare emoţională poate fi dificilă.

Să înţelegi motivele pentru care partenerul te-a trădat nu scuză infidelitatea, dar vă poate oferi o  perspectivă asupra lucrurilor la care aţi contribuit şi care au dus la degradarea relaţiei. 

Motive pentru care oamenii devin infideli:

Furie şi frustrare acumulate în cuplu

Furia şi răzbunarea sunt motive comune pentru a înşela. Dacă unul dintre parteneri se simte ignorat sau neiubit în cuplu este posibil să ajungă să-şi mainifeste furia implicându-se într-o relaţie extraconjugală. Acest lucru îi oferă sentimentul răzbunării pentru faptul că a primit mai puţin din ce merită.

Lipsa încrederii în sine

Stima de sine scăzută este unul dintre principalele motive pentru care se ajunge la infidelitate. Atunci când un partener se simte invizibil pentru cel pe care îl iubeşte sau inferior acestuia, ajunge să aibă nevoie de atenţie din partea unei alte personae de sex opus. Iar odată cu apariţia reţelelor de socializare şi a aplicaţiilor dedicate găsirii unui partener, a devenit mai uşoară interacţiunea cu ceilalţi.

Monotonia   

Dacă sexul sau atenţia faţă de partener sunt aproape inexistente într-o relaţie, acest lucru poate duce la infidelitate.  Totul porneşte de la nevoia umană de contact fizic şi conexiune. Acest lucru nu scuză infidelitatea, dar dorinţa de conectare este extrem de important pentru oameni. Când această nevoie primară le este încălcată, real sau imaginar, unii oameni se schimbă în mod radical, ajungând să fie cu totul diferiţi decât paretenerii lor îl ştiu, informeaza adevarul.ro.

Plictiseala

În cartea „The State of Things: Rethinking Infidelity“, Esther Perel atrage atenţia asupra afptului că unul din principalele motive pentru care oamenii înşelă poate fi plictiseala. Trădarea poate fi o reacţia la plictiseala vieţii de zi cu zi şi o încercare de regăsire a unui motiv de entuziasm care să anime viaţa. Relaţiile de cuplu fără investiţii în păstrarea lucrurilor noi şi interesante împreună poate deveni doar o altă zi înfricoşătoare în paradis. Iar principalul antidot împotriva infidelităţii în acest caz este comunicarea.