Iată ce fruct măreşte reuşita fertilizării în vitro!

1 2 jpg jpeg

Şi alte alimente bogate în grăsimi mononesaturate, precum uleiul de măsline, cel de floarea-soarelui, nucile şi seminţele sunt excelente pentru femeile care vor să conceapă un copil.

În cadrul unui studiu realizat la Universitatea Harvard, oamenii de ştiinţă au monitorizat dieta a 147 de femei, cele mai multe trecute de vârsta de 30 de ani, care apelaseră la fertilizarea în vitro.

În urma monitorizării voluntarelor, cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile care îşi luau din alimentaţie mai multe grăsimi mononesaturate decât media, aveau mai multe şanse să devină mame, spre desebire de cele care nu consumau avocado, ulei de măsline, nuci sau seminţe.

Specialiştii atrag atenţia că cele mai puţine şanse de a concepe un copil le au femeile care consumă multe grăsimi saturate provenite, spre exemplu, din unt şi carne roşie.

În plus, o dietă bogată în grăsimi saturate se află în strânsă legătură cu fertilitatea şi în cazul bărbaţilor, întrucât consumul de alimente bogate în grăsimi nesănătoase duce la scăderea cantităţii de spermă.

Astfel, oamenii de ştiinţă conchid că grăsimile mononesaturate, pe lângă faptul că protejează inima de afecţiuni grave, îmbunătăţesc şi fertilitatea, micşorând nivelul inflamaţiilor din organism.

De aceea, femeile care vor să rămână însărcinate sunt încurajate să consume cât mai multe alimente bogate în grăsimi mononesaturate.