Cum să-ţi creşti şansele de a rămâne însărcinată

1 2 jpg jpeg

Tot ce ai încercat până acum în materie de metode de sporire a fertilităţii s-au dovedit a fi doar mituri? Există nişte reguli care nu te vor dezamăgi.

Renunţă din timp la anticoncepţionale

Dacă ai renunţat la anticoncepţionale şi îţi doreşti ca imediat bebeluşul mult visat să apară, trebuie să ştii ca abia după 6 luni este recomandat sa rămâi însărcinată. Astfel vei evita orice riscuri asupra fătului şi vei putea fi sigură că nu vor exista complicaţii.

Ia vitamine care sporesc fertilitatea

Pentru sporirea fertilităţii, dar şi pentru protejarea fătului pe timpul sarcinii este bine să consumi cât mai multe alimente bogate în vitamine. Pentru bărbaţi este recomandată vitamina C. Aceasta va împiedica celulele care formează sperma să se lipească unele de altele şi, în felul acesta, favorizează ajungerea spermatozoizilor la ovul.

Dacă la bărbaţi ajută, pentru femei nu este indicată în doze mari, deoarece vitamina C va usca secreţiile din vagin, lucru care îngreunează mobilitatea spermatozoizilor către ovul. Altă viatmină care este benefică fertilităţii este vitamina E. Acesta se ia, însă, numai la recomandarea doctorului, deşi are un rol foarte important în procesul de fertilitate.

Fă sex regulat

Dacă îţi doreşti cu adevărat un copil, trebuie să te străduieşti. Astfel dacă faci sex în mod regulat cu siguranţă creşti şansele de a rămâne însărcinată, mai ales că vei nimeri perioada în care eşti fertilă. Specialiştii spun că ai şanse mai mari să rămâi însărcinată dacă faci sex în fiecare zi în perioada apropiată apariţiei ovulaţiei.

Aşează-ţi o pernă sub bazin după fiecare contact sexual

Dupa contactul sexual medicii recomandă să rămâi în poziţie culcată cam 25-30 minute cu o pernă sub bazin şi picioarele în sus. Este adevarat că dacă reuşeşti să menţii mai mult timp sperma în vagin, şansele ca un spermatozoid să fecundeze ovulul cresc, dar nu este o condiţie obligatorie.