Ce trebuie să facă un bărbat înainte de a concepe un copil

1 2 jpg jpeg

Alimenta┼úia zilnic─â, analizele medicale, tipul de lenjerie intim─â pe care o poart─â, timpul petrecut ├«n sala de sport sau chiar la munc─â influen┼úeaz─â fertilitatea b─ârba┼úilor. Chiar ┼či temperatura apei ├«n care face baie poate afecta fertilitatea, dac─â nu sunt luate m─âsurile necesare pentru sporirea ┼čanselor de concep┼úie.

Nu uita de analizele medicale!

Chiar dacă vizibil nu sunt probleme de sănătate, înainte de a te decide să concepi un nou membru al familiei, mergeţi amândoi la medic pentru analizele de rutină.

Infec┼úiile, tratamentele medicamentoase, bolile cronice sau genetice pot deveni oric├ónd o cauz─â a infertilit─â┼úii, deoarece existen┼úa lor pot afecta cantitatea ┼či calitatea spermei.

Dieta pentru sporirea fertilităţii

Dac─â mama trebuie s─â ia acid folic, n-ar fi r─âu ca ┼či partenerul s─â fac─â unele schimb─âri ├«n meniul s─âu zilnic, astfel ├«nc├ót s─â creasc─â ┼čansele de a concepe un bebelu┼č.

M├ónc─ârurile grase, alcoolul, fumatul pot d─âuna procesului de reproducere. B─ârbatul poate lua por┼úia necesar─â de acid folic din alimente precum cerealele integrale sau legumele de sezon cu frunze verzi, dar ┼či din sucul de portocale.

Un mineral cheie pentru fertilitatea b─ârbatului este zincul, care poate fi luat din ou─â, fructe de mare sau chiar ┼či carne, ├«ns─â mare aten┼úie la excese.

Folose┼čte c├ót mai rar posibil bicicleta!

Este deja cunoscut─â teoria conform c─âreia mersul pe biciclet─â afecteaz─â fertilitatea b─ârbatului. Pozi┼úia de stat ├«n ┼ča determin─â reducerea volumului de lichid seminal.