Ce trebuie să facă un bărbat înainte de a concepe un copil

1 2 jpg jpeg

Alimentaţia zilnică, analizele medicale, tipul de lenjerie intimă pe care o poartă, timpul petrecut în sala de sport sau chiar la muncă influenţează fertilitatea bărbaţilor. Chiar şi temperatura apei în care face baie poate afecta fertilitatea, dacă nu sunt luate măsurile necesare pentru sporirea şanselor de concepţie.

Nu uita de analizele medicale!

Chiar dacă vizibil nu sunt probleme de sănătate, înainte de a te decide să concepi un nou membru al familiei, mergeţi amândoi la medic pentru analizele de rutină.

Infecţiile, tratamentele medicamentoase, bolile cronice sau genetice pot deveni oricând o cauză a infertilităţii, deoarece existenţa lor pot afecta cantitatea şi calitatea spermei.

Dieta pentru sporirea fertilităţii

Dacă mama trebuie să ia acid folic, n-ar fi rău ca şi partenerul să facă unele schimbări în meniul său zilnic, astfel încât să crească şansele de a concepe un bebeluş.

Mâncărurile grase, alcoolul, fumatul pot dăuna procesului de reproducere. Bărbatul poate lua porţia necesară de acid folic din alimente precum cerealele integrale sau legumele de sezon cu frunze verzi, dar şi din sucul de portocale.

Un mineral cheie pentru fertilitatea bărbatului este zincul, care poate fi luat din ouă, fructe de mare sau chiar şi carne, însă mare atenţie la excese.

Foloseşte cât mai rar posibil bicicleta!

Este deja cunoscută teoria conform căreia mersul pe bicicletă afectează fertilitatea bărbatului. Poziţia de stat în şa determină reducerea volumului de lichid seminal.