Ce-i trebuie corpului pentru o sarcină după anticoncepţionale

1 2 jpg jpeg

Anticoncepţionalele pot avea multe efecte secundare ca retenţia de apă, diminuarea libidoului, anxietatea, infecţiile urinare şi mai ales dezechilibru hormonal.

Odată ce te-ai decis să ai un copil, este necesar să faci analizele medicale obişnuite şi analize de sânge sau de urină, pentru a afla ce vitamine şi minerale îţi lipsesc, pentru a-ţi „reseta“ corpul şi a-l pregăti pentru o viitoare sarcină. În cele ce urmează, află care sunt vitaminele de care este cel mai probabil să ai nevoie!

Vitamina B9

Un plus de vitamine din complexul B îţi creşte libidoul şi te ţine departe de depresie şi anxietate. Cele mai importante dintre toate este vitamina B9, numită şi acid folic, de nelipsit înainte de sarcină, nu doar pe durata ei. Aceasta joacă un rol important în formarea celulelor. O alta este B12, care te protejează de apariţia anemiei.

Vitamina C

Lipsa acestei vitamine provoacă o slăbire a sistemului natural de apărare al organismului. Dacă ai luat mult timp anticoncepţionale, este posibil să ai o carenţă de vitamina C.

Ştiai că…

…un plus de zinc te-ar ajuta să stai departe de boli, prin creşterea imunităţii? Acest mineral este necesar şi dacă ai un libido scăzut sau fluctuaţii de apetit culinar.

Vitamina E

Recomandată femeilor care urmează un tratament în caz de infertilitate, vitamina E îţi este şi ţie de ajutor. O dietă bogată în alimente care o conţin trebuie luată în considerare dacă ai renunţat la anticoncepţionale după ce le-ai luat o vreme îndelungată. Cel mai bine ar fi să n-o iei din suplimente alimentare, ci să-i permiţi corpului să o ia direct din alimente: nuci, seminţe de floarea-soarelui, arahide, migdale, alune de pădure şi fructe (kiwi, avocado, mango).

Extrapont

Lasă corpului un răgaz de trei luni să se refacă după ce ai renunţat la anticoncepţionale!