Cariera, cauza de infertilitate non-medicală numărul 1! Ce recomandă medicii femeii moderne

1 2 jpg jpeg

Specialiştii avertizează faptul că vârsta la care persoanele de sex feminin aleg să devină mame este din ce în ce mai înaintată ceea ce face ca femeia să poată rămână însărcinată pe cale normală destul de greu.

După 30 de ani începe un declin uşor al fertilităţii, ovulele îmbătrânesc şi fertilizează mai greu, după 35 lucrurile devin din ce în ce mai dificile, iar după 40 de ani fertilitatea unei femei scade abrupt.

”Cele mai multe dintre pacientele care îmi trec pragul cabinetului au peste 35 de ani. în momentul de faţă, cariera este cauza de infertilitate non-medicală numărul 1 în rândul femeilor. Şi este bine să se ştie că, după 35 de ani, o sarcină pe cale naturală se poate obţine din ce în ce mai greu. Fertilitatea femeii depinde foarte mult de vârstă, de aceea ar fi bine ca la 30 de ani femeile să aibă deja un copil.

Cariera şi postura de mama nu se exclud, se pot face la fel de bine amândouă. Dar să ajungi la 35-40 de ani şi să constaţi că nu mai poţi avea copii e un lucru trist şi, uneori, ireversibil”, spune Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate, conform Mediafax.