Adevărat sau fals? Mituri despre fertilitate

1 2 jpg jpeg

Mit: Femeile cu şolduri înguste sunt infertile

Fals! Medicii spun că nu există nicio legătură între şoldurile femeilor şi fertilitate. Aşa că nu te îngrijora dacă nu te încadrezi în standardele celor care consideră că acest aspect este important pentru a putea concepe.

Mit: Femeile cu sâni mici au probleme de fertilitate

Fals! Nu există nicio conexiune între dimensiunea sânilor şi fetilitate, sunt de părere specialiştii, atât femeile cu sâni mici, cât şi cele cu sâni mari având aceleaşi şanse de a rămâne însărcinate. Ce recomandă aceştia, însă, este ca dacă o femeie observă că i-au apărut noduli la sân sau scurgeri, să meargă la un consult.

Mit: Dacă eşti subponderală, şansele de a rămâne însărcinată scad

Parţial adevărat! E posibil ca o femeie cu o greutate mai mică decât ar trebui pentru înălţimea, constituţia şi vârsta ei să aibă cicluri neregulate şi probleme cu ovulaţia. Aceste aspecte ar putea îngreuna procesul de concepere, dar nu înseamnă că femeia este infertilă. Dacă încerci să ai un copil e bine, deci, să te apropii de o greutate sănătoasă.

Mit: Dacă eşti supraponderală, nu poţi rămâne însărcinată

Parţial adevărat! Anumite studii au legat obezitatea femeilor de infertilitate, pentru că excesul de grăsime din corp poate încetini activitatea organelor, inclusiv a celor reproducătoare. Însă a avea câteva kilograme în plus nu înseamnă a fi obeză! E indicat să discuţi cu medicul tău despre cele mai bune metode de a ajunge la o greutate sănătoasă pentru a putea rămâne însărcinată.

Mit: Părul lung e un semn de fertilitate

Fals! Deşi un păr sănătos, mătăsos şi lung e un semn de sănătate, nu înseamnă neapărat că femeia este fertilă, aşa cum un păr casant şi aspru nu reprezintă un semn de infertilitate, asigură specialiştii.