Cum îi vorbeşti partenerului despre fanteziile tale sexuale

1 fantezii jpg jpeg

Psihologii spun că este un lucru normal să avem fantezii sexuale şi chiar pot fi necesare pentru a reaprinde pasiunea în cuplu. Cu toate acestea, să discuţi cu partenerul tău despre fanteziile tale sexuale poate fi dificil, fie pentru că te simţi stânjenit, fie pentru că nu ştii cum să abordezi subiectul.

Împlinirea sexuală este foarte importantă, din punct de vedere al sănătăţii fizice şi psihice, dar şi a stimei de sine. Oricare ar fi fantezia ta, este bine să ştii cum să o prezinţi în faţa partenerului de viaţă. Trebuie doar să găseşti momentul potrivit sau, de ce nu, să creaţi împreună acest moment. Dacă vrei să ai o viaţă sexuală sănătoasă, trebuie să-i spui partenerului tău care sunt aşteptările tale cele mai fierbinţi, iar el, la rândul lui, să ţi le spună pe ale lui.

De ce nu trebuie să-ţi fie ruşine

Cele mai multe studii arată că bărbaţii au fantezii cel puţin de două ori mai des decât femeile în timpul sexului. Iată deci un motiv pentru care să nu-ţi faci griji că partenerul tău va fi luat prin surprindere. Este necesar să-i vorbeşti despre nevoile tale, pentru că sexul este, până la urmă, o activitate care vă face plăcere, unde puteţi fi creativi, fără ca să vă judecaţi unul pe celălalt.

Prinde-l în mreje!

Discuţiile propriu-zise nu produc mari efecte. Sunt importante atitudinea, deschiderea, afecţiunea. Discuţiile trebuie să însoţească mişcări tandre, excitante, astfel încât partenerul de lângă tine să fie interesat şi să intre în jocul tău. Dacă îi arăţi ce aşteptări ai, el va încerca să le pună în practică, va şti ce să schimbe, ce să îmbunătăţească. Este bine să ai iniţiativă, să te implici în scena erotică, astfel vei da dovadă de maturitate. Poate niciunul din voi nu este expert în materie de sex, de aceea o comunicare deschisă vă poate ajuta să vă satisfaceţi dorinţele.

Cum deschizi subiectul?

Trăim într-o epocă a informării, fiind mereu contectaţi la surse de unde ne vin idei chiar şi în plan erotic. Cu toate acestea, avem o reţinere atunci când dorim să experimentăm ceea ce am văzut într-un film sau am citit pe internet. Poate cel mai bine ar fi să o spui deschis, fără ocolişuri: „Am avut o fantezie  cu tine şi aş vrea să o experimentăm!“ Se întâmplă însă ca, în gând, să ai o fantezie cu un alt bărbat. Potrivit unor studii 57% dintre femei fac acest lucru. În acest caz, bineînţeles, nu este indicat să-i povesteşti partenerului despre cine este vorba, chiar dacă este un actor celebru sau un sportiv. Mărturisirea acestui vis intim poate atrage gelozia partenerului, inducându-i în subconştient ideea că nu este la nivelul aşteptărilor tale sexuale. 

O altă idee este să găseşti filmul sau secvenţa video în care ai văzut acea fantezie la care te gândeşti. Propune-i partenerului să vă uitaţi împreună, apoi spune-i că vrei să încerci şi tu.

Ce l-ar putea deranja?

Faptul că ai decis să-i vorbeşti despre fanteziile tale sexuale înseamnă că ţi-ai asumat  şi posibilitatea de a fi refuzat. Se poate întâmpla să-l prinzi într-un moment nepotrivit. Pentru cuplurile care abia au început să se cunoască este chiar un lucru normal. Nu trebuie să faci din asta o tragedie şi să te închizi în tine. Întreabă-l ce anume nu îi place la acea fantezie sau cum vede el lucrurile. Spune-i că şi tu ai fi interesat să afli ce fantezii are partenerul. Încearcă să porţi o discuţie amuzantă, să nu ai un ton prea serios.