Uite ce factori anulează efectele anticoncepţionalelor

1 2 jpg jpeg

Fie că vrei să eviţi apariţia unei sarcini sau vrei să tratezi anumite probleme hormonale este esenţial să ţii cont de factorii care anulează efectele oferite de pastilele contraceptive.

Preferinţele tale alimentare pot interfera cu eficacitatea acestor pastile.

Nu le combina cu antibiotice

Cele mai cunoscute substanţe care interferează cu aceste pastile sunt antibioticele precum penicilina, streptomicina, cefalosporina şi tetraciclina. În cazul în care urmezi tratamentul cu antibiotice ai grijă să foloseşti prezervativul pentru a evita aspectele neplăcute precum transmiterea infecţiilor, bolilor sau apariţia sarcinei. Şi pastilele care îţi alungă alergiile au fost semnalate ca fiind cu potenţial de anulare a efectelor anticoncepţionalelor.

Află care sunt reacţiile adverse înfricoşătoare ale contraceptivelor AICI

Sunătoarea

Atât de des folosita plantă pentru a trata diverse afecţiuni precum sunt şi tulburările fiziologice, psihologice, poate sabota acţiunea acestor pastile. Cel mai bine ar fi să aştepti să treacă două săptămâni de la consumul plantei.

Uită de sucul de grapefruit dimineaţa

Acest fruct încetineşte absorbţia de estrogen din corp, iar în cazul în care anticoncepţionalele tale nu sunt pe bază de progesteron, orice altă compoziţie va fi anihilată.

Antifungicele, anticonvulsivele, antidiabeticele

Ambele medicamente nu interacţionează tocmai bine cu pastilele hormonale. Medicul ar trebui să te atenţioneze asupra acestui aspect, iar în cazul în care te confrunţi cu micoze încearcă să le tratezi pe cale naturală.

Citeşte şi: Întrebări şi răspunsuri despre contraceptive

Unele simptome agresive ale organismului

Aici ne referim atât la vomă cât şi la diaree care nu doar că pot diminua efectul lor dar pot să le şi anuleze, mai ales din prisma faptului că hormonii sintetici sunt expulzaţi înainte de a fi absorbiţi în totalitate.

Kilogramele în plus

Persoanele supraponderale au hormoni într-o cantitate mică deoarece atât progesteronul cât şi estrogenul rămân stocaţi în celulele grase, iar anticoncepţionalele nu pot oferi protecţia necesară deoarece nu se absorb corect în sânge. Metabolismul lor descompun mult prea repede hormonii din aceste pastile.