Prezervativul feminin mod de folosire

1 2 jpg jpeg

Prezervativul este singura metodă mai sigură de protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală, ce împiedică şi sarcinile nedorite. Cum bărbaţii au fost dintotdeauna cei care aveau nevoie de un astfel de dispozitiv pentru întreţinerea actului sexual, a apărut şi prezervativul feminin.

Prezervativul feminin mod de folosire – cum arată şi cum trebuie introdus?

Prezervativul feminin nu se diferenţiază prea tare de cel masculin, are formă cilindrică, fiind închis la unul din capete şi este confecţionat din poliuretan. Ambele capete ale sale sunt prevăzute cu inele flexibile. Acesta se introduce neapărat numai înainte de actul sexual. La capătul închis al prezervativului există un inel flexibil, care trebuie să stea în dreptul colului uterin pentru a bloca ieşirea din vagin.

La celălalt capăt al prezervativului, în partea deschisă, acesta are un alt inel flexibil, mai mare decât cel interior, ce rămâne în afara corpului. El trebuie să acopere vulva şi o parte din perineu în timpul contactului sexual.

Indicat este să se folosească prezervative de calitate, care nu sunt expirate. Înainte de actul sexual, prezervativul se unge cu puţin lubrifiant pentru a uşura introducerea în vagin. În timp ce se introduce se ţine cu capătul deschis în jos. Se presează apoi inelul interior cu ajutorul degetelor. Se stă într-o poziţie confortabilă, în picioare cu un picior ridicat pe scaun sau aşezată cu picioarele depărtate. Cu o mână se introduce prezervativul, iar cu cealaltă se desfac labiile şi se introduce în vagin. Cu ajutorul degetului arătător se împinge inelul interior al prezervativului, în aşa fel încât să se acopere colul uterin.

Prezervativul feminin mod de folosire – o metodă eficientă pentru împiedicarea bolilor cu transmitere sexuală

Prezervativul nu trebuie să se răsucească, iar inelul exterior să fie 2 cm în afara vulvei. Mare grijă la prima penetrare, să nu fie între prezervativ şi vagin. După actul sexual, prezervativul se scoate din poziţie orizontală, se răsuceşte inelul exterior şi se scoate încet pentru a te asigura că nu se produc accidente neplăcute. Acesta se aruncă la un coş de gunoi, nicidecum în toaletă şi este de unică folosinţă.

Un lucru important de ştiut este că prezervativul împiedică lubrifierea naturală a vaginului, aşadar înainte de penetrare ar fi bine ca partenerul să se lubrifieze el un pic pentru a preveni frecarea cu penisul şi ieşirea din vagin. Orice mic accident care se întâmplă, fie că iese prezervativul feminin, fie că a intrat în vagin, actul sexual trebuie oprit imediat. În urma accidentelor este bine să se ia legătura cu medicul ginecolog pentru consultaţie de specialitate.

Prezervativul feminin mod de folosire – avantajele şi dezavantajele acestei metode de contracepţie

Ce avantaje aduce prezervativul feminin? Inserarea pare grea în descriere, dar se învaţă foarte uşor şi devine ceva obişnuit. Fiind în interiorul vaginului, conduce căldura, conferind actului sexual sentimentul de natural, nu provoacă alergii, fiind bun pentru cei care sunt alergici la latex. Prezervativul feminin se mulează pe vagin, nu este strâns pe el, se poate introduce şi de către partener, rămâne în acelaşi loc, chiar dacă partenerul îşi menţine sau nu erecţia, poate fi folosit cu orice tip de lubrifiant. Un alt avantaj este că inelul extern stimulează clitorisul, sporind astfel excitaţia sexuală.

Ca dezavantaje prezervativul feminin poate aluneca în vagin în timpul actului sexual, se poate deplasa, inelul interior poate irita penisul, pot apărea inclusiv iritaţii ale vaginului, pentru unele femei poate părea inconfortabil, poate produce zgomote ciudate. Nu toate femeile pot suporta prezervativul feminin.