Cum să previi o sarcină nedorită

1 2 jpg jpeg

Un studiu realizat de o companie de jucării erotice arată că bărbaţii îşi doresc mai mult sex iarna. La cercetare au participat 114 bărbaţi care au fost rugaţi să evalueze fotografii cu femei îmbrăcate diferit. Cercetătorii au descoperit că bărbaţii erau mai atraşi de corpurile femeilor în lunile de iarnă, comparativ cu interesul manifestat în lunile de vară.

Explicaţia unui sexolog a fost aceea că bărbaţii îşi doresc mai mult ceea ce nu pot avea. Prin urmare, atunci când iarna pielea e acoperită de pulovere şi fulare, există un interes mai mare şi o curiozitate crescută. În lunile de iarnă stăm mai mult timp acasă, având astfel cadrul perfect pentru seri romantice.

36% dintre românce au apelat la pastila de a doua zi

Înainte de a vă lăsa duşi de valul euforic de după savurarea unei căni de vin fiert, ia în calcul şi metodele contraceptive, mai ales dacă nu-ţi doreşti un copil curând. Dacă totuşi, uiţi de acestea, ai o soluţie la îndemână: contracepţia de urgenţă. În România, 36% dintre femei au apelat la pastila de a doua zi după ce au folosit prezervativul, dar a avut loc un accident: a alunecat, s-a rupt. 31% au folosit-o pentru că plănuiau să folosească metoda retragerii, dar aceasta a eşuat.

Dacă ai nelămuriri, întrebări, curiozităţi privind o viaţă sexuală sănătoasă şi responsabilă găseşti amănunţe pe site-ul www.planificaneprevazutul.roşi la adresa doctorul@planificaneprevazutul.ro, secţiune prin care specialiştii campaniei Planifică Neprevăzutul au răspuns până în prezent la peste 7000 de mesaje.

Ştiai că...

...România ocupă locul 3 în Europa la capitolul relaţii sexuale neprotejate pe parcursul unui an, cu o medie de 38 de astfel de contacte anual?

...Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că, în fiecare an, la nivel mondial, devin mame aproape 16 milioane de adolescente cu vârste între 15 şi 19 ani şi circa 1 milion de tinere sub 15 ani?

…din acest an, Planificaneprevazutul.ro are o secţiune nouă - „Let’s Talk about” - care are ca obiectiv informarea adolescentelor în ceea ce priveşte sexualitatea şi sarcina, pentru a le ajuta astfel să ia decizii corecte privind viaţa lor sexuală?

De reţinut!

Sexul previne răcelile de sezon

Potrivit unui studiu american realizat în cadrul departamentului de Psihologie al Universităţii Wilkes, din Pennsylvania, la persoanele care fac sex de 2-3 ori pe săptămână este cu 30% mai mare nivelul imunoglobulinei A. Aceasta este produsă de organism şi ajută la prevenirea răcelii şi gripei. Sistemul imunitar are parte de întăriri serioase pentru cei care aleg să aibă contacte sexuale mai des.