5 mituri despre prezervative

1 2 jpg jpeg

1. Sunt singura metodă de prevenire a unei sarcini nedorite

Într-adevăr, prezervativele oferă protecţie împotriva sarcinii, însă nu sunt singura metodă contraceptivă. Dar, spre deosebire de alte metode de contracepţie, te feresc şi de bolile cu transmitere sexuală.

2. Nu expiră

Un alt mit este acela că nu expiră. Ei bine, da, ele expiră, de aceea trebuie să verifici data inscriţionată pe ambalaj. Dacă este expirat se poate rupe uşor. Totodată, există riscul de a cauza iritaţii şi mâncărimi în zona intimă.

Ai grijă să nu le depozitezi în locuri cu temperaturi foarte ridicate, pentru că se pot deteriora.

3. Taie plăcerea

Mai multe studii au arătat că nu este adevărat. Cei care au luat parte la cercetări au spus că au simţit aceleaşi senzaţii în timpul actului sexual şi când au folosit prezervativ, şi când nu au folosit.

4. Este mai sigur să foloseşti două

Potrivit unui alt mit, este mai bine să foloseşti două prezervative deodată. Din păcate, cei care procedează astfel cresc riscul ca ambele să se rupă.

5. Se rup uşor

Doar în cazul în care prezervativul nu este pus corect se poate rupe cu uşurinţă. Dacă este aplicat corect şi nu este expirat, nu va crea probleme. În cazul ruperii, femeia poate să apeleze la pastila de a doua zi, pentru prevenirea unei sarcini nedorite.