4 lucruri care se întâmplă în organism după ce nu mai iei anticoncepţionale

1 2 jpg jpeg

1. Crampe mai dureroase

O mulţime de femei folosesc pilulele contraceptive pentru că acestea reglează menstruaţia, în cazul celor abundente. Când renunţi la pastile, atunci te poţi confrunta din nou cu menstruaţii abundente, dar şi cu crampe abdominale mai dureroase.

„Dacă ai suferit de crampe şi menstruaţii neregulate înainte de pilulă, atunci trebuie să te aştepţi ca acestea să revină după ce nu mai iei pilula“, declară Mary Jane Minkin, profesoară de Obstetrică şi Ginecologie la Şcoala de Medicină Yale, citată de prevention.com.

2. Ai putea slăbi

„Ştiinţa arată că o treime dintre femei pierd în greutate, o treime se îngraşă, în timp ce altă treime dintre ele rămân la fel atunci când iau pilula", spune ginecologul Alyssa Dweck, citată de prevention.com. S-ar putea să existe mai mulţi factori pentru creşterea în greutate când este administrată pilula, precum hormonii, dieta sau retenţia de apă.

De aceea, este posibil să observi o scădere în greutate după ce nu mai iei pilula, mai ales pentru că nu vei mai suferi de retenţie de apă.

3. Sânii pot deveni mai mici

Administarea de anticoncepţionale are efectul de mărire a sânilor la unele femei, de aceea, atunci când ele încetează să mai ia pilulele, sânii vor redeveni la fel ca atunci când femeile nu luau astfel de pastile.

4. Libidoul ar putea creşte

Una dintre cele mai mari plângeri venite din partea femeilor care au început să ia anticoncepţionale este aceea că le scade dorinţa sexuală. Astfel, unul dintre efectele întreruperii administrării pilulei poate fi şi creşterea libidoului, spun specialiştii.

Unele femei au un nivel mai scăzut de testosteron când iau pilula, şi pentru că nu au ovulaţie, acest lucru poate afecta dorinţa sexuală, potrivit medicului ginecolog Alyssa Dweck.

De asemenea, unele femei pot prezenta uscăciune vaginală când iau anticoncepţionale, fapt care nu se va mai întâmpla după întreruperea administrării acestora.