Care este cea mai bună poziţie care te ajută să rămâi însărcinată?

1 cea mai buna pozitie pentru sarcina jpg jpeg

Când vine vorba de conceperea unui copil nu există o „formulă” anume pe care să o aplici. Însă noi îţi venim în întâmpinare cu câteva trucuri care te pot ajuta!

Cu toate că nu sunt confirmate din punct de vedere medical, unele poziţiile sexuale o pot ajuta pe femeie să rămână mai uşor însărcinată. Aşadar, dacă îţi doreşti un copil şi dacă eşti în perioada fertilă, te poţi inspira din poziţiile şi sfaturile de mai jos.

Poziţia misionarului

Poziţia clasică el peste ea este una ideală pentru perioada de concepere, deoarece permite o penetrare adâncă şi astfel este posibilă menţinerea spermei cât mai aproape de colul uterin. Pentru mai multă eficienţă, în timpul actului sexual, femeia poate să-şi înalţe şoldurile cu ajutorul unei perne, astfel încât cantitatea de spermatizoizi care ajung în colul uterin să fie mai mare.

Ştiai? Printre miturile care se vehiculeză când vine vorba de sarcină este şi cel conform căruia poziţia misionarului este ideală pentru conceperea unei fetiţe.

Bărbatul în spatele femeii

O altă poziţie indicată pentru perioada conceperii este şi cea în care bărbatul stă în spatele femeii. Poziţia permite o penetrare mai adâncă, posterioară cervixului, astfel încât sperma să ajungă în apropierea colului uterin. Femeia se sprijină pe mâini, fie stă pe  burtă, iar bărbatul deaspupra, fără a-şi lăsa greutatea corporală peste ea. El se poate sprijini în timpul actului sexual în braţe sau în coate. În plus, această poziţie este recomandată pentru femeile care au uterul uşor orientat spre spate (retrovers).

Bine de ştiut. Conform unor studii efectuate de specialiştii sexologi, sunt şanse mari ca această poziţie să favorizeze conceperea unui băieţel.  

Amândoi pe o parte

Vrei să încerci şi altceva? O altă poziţie ,,recomandată” este şi cea în care atât femeia, cât şi bărbatul sunt aşezaţi pe aceeaşi parte. Chiar dacă poziţia în sine nu permite o penetrate adâncă, în schimb îi oferă femeii senzaţia de relaxare, lucru necesar pentru ca spermatozoidul să întâlnească ovulul.

Pont: Această poziţie este ideală şi pentru femeile însărcinate.   

Poziţia crabului

Poziţia în care bărbatul stă aplecat deasupra femeii, iar ea ţine picioarele uşor îndoite şi trase către sâni permite o penetrare mai adâncă, astfel şansele de concepere fiind mult mai mari. De asemenea, femeia îşi poate pune o pernă sub pelvis pentru ca în timpul penetrării bărbatul să alunece, iar sperma să ajungă mai repede în zona colului uterin.

Avantaj. Dintre toate poziţiile, cea a crabului permite cea mai intensă penetrare.

Relaxarea creşte şansa de concepţie

Dacă doreşti să concepi un copil este bine să ştii că şansele de concepere sunt mai mari dacă ambii parteneri sunt relaxaţi în timul actului sexual. Conform medicului ginecolog Jean Thévenot, de la Clinica ,,Ambroise Paré”, din Toulouse, Franţa, perioadele mai puţin stresante sunt mult mai indicate pentru a concepe un copil. Spre exemplu perioada concediului! Important este ca ambii parteneri să se simtă bine şi aleagă poziţiile care permit o penetrare cât mai profundă. Colul uterin (cervixul) cu cât se apropie de perioada de ovulaţie începe să secrete un mucus cu calităţi fertile, ce se aseamănă cu lichidul seminal şi care are rolul de a proteja spermatozoizii de aciditatea din vagin. În acelaşi timp, mucusul are şi rolul de a ,,duce” spermatozoizii cât mai aproape de colul uterin.

Ştiai că…

… imediat după actul sexual este indicat să rămâi întinsă în pat sau să ridici picioarele, astfel încât sperma să ajungă în apropierea colului uterin?

… sexul în picioare sau poziţia în care femeia stă deasupra bărbatului nu sunt cele mai indicate dacă vrei să rămâi gravidă, deoarece lichidul seminal ajunge mai greu în zona cervixului?

Bine de ştiut! Orgasmul creşte şansele femeii de a rămâne gravidă.