Ce boli se pot transmite prin sexul oral

1 2 jpg jpeg

De altfel, cele mai recente studii susţin că sexul oral poate avea urmări grave asupra sănătăţii. Anumite boli şi virusuri ce pot fi contractate prin intermediul actului sexual oral pot avea efect dăunător nu numai asupra sănătăţii fizice, ci şi a celei psihice. Însă toate aceste situaţii pot fi evitate dacă actul sexual oral este unul protejat.

Iată, aşadar, ce boli pot fi transmise prin intermediul sexului oral!

HIV

Specialiştii din domeniu susţin că sunt multe cazuri în care virusul HIV a fost transmis prin sexul oral. Dacă unul din parteneri are gingiile mai sensibile sau chiar răni prin care sângerează, riscul de transmitere este mult mai mare.

Virusul din lichidul seminal poate să intre în contact cu sângele din zona gingiilor. Astfel virusul poate ajuge în circulaţia sangvină. Pentru a te proteja, poţi folosi prezervativ cu aromă de fructe (zmeură, banană, căpşuni).

Sfat: Protecţia este cu atât mai necesară în situaţiile în care partenerul este străin.

Virusul HPV şi cel hepatitic

Un alt virus ce poate fi transmis prin intermediul sexului oral neprotejat este şi virusul HPV sau Papilloma virus. Virusul se poate transmite dacă unul din parteneri este infectat şi suferă de veruci genitale, asemănătoare negilor.

Atenţie trebuie acordată şi în cazul în care unul din parteneri suferă de herpes genital. Acesta poate ,,trece” tot prin intermediul sexului oral. Odată contactat, virusul herpetic (atât cel de la nivelul gurii, dar şi cel din zona genitală) recidivează, de regulă când sistemul imunitar este mai slăbit.

Partenerii trebuie să fie atenţi şi atunci când vine vorba ca unul dintre ei să sufere de gonoree, chlamydia (infecţie bacteriană produsă de bacteria Chlamydia Trachomatis), fie virusul hepatic B sau C. Şi sifilisul poate fi transmis pe aceeaşi cale. Boala se manifestă prin prezenţa unor pete roşii pe penis.

Sfat: Partenerii trebuie să fie cu atât mai precauţi deoarece o mare parte dintre infecţiile ce pot fi transmise prin sexul oral nu se manifestă imediat.