Boli cu transmitere sexuală care nu au simptome

1 2 jpg jpeg

Pânâ acum au fost descoperite peste 100 de boli venerice. Multe dintre ele evoluează silenţios, adică fără simptome care ar putea să atragă atenţia. Iată care sunt cele mai periculoase boli cu transmitere sexuală.

Gonoreea Cunoscută şi sub numele de blenoragie, gonoreea este produsă de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Boala se transmite în timpul contactului sexual (vaginal, oral sau anal) cu un partener infectat.

Aproximativ 75% din femeile infectate nu au niciun fel de simptom, fapt care creşte riscul de transmitere a bolii. Atunci când apar, simptomele pot fi confundate cel mai des cu o infecţie urinară: usturimi la urinare, modificarea secreţiei vaginale normale, dureri lombare şi dureri în timpul contactelor sexuale.

Netratată, boala poate produce inflamaţii locale şi poate ajunge la ovare şi trompe, cauzând sterilitate. Totodată, infecţia se poate răspândi şi la ochi, producând conjunctivită.

Este una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală. Boala infectează organele reproductive superioare la femei. O mama infectată poate transmite infecţia copilului ei în timpul naşterii. În 90% din cazuri boala nu prezintă nici un simptom.

Atunci când apar, simptomele includ: scurgeri vaginale anormale, dureri abdominale, febră, oboseală, conjunctivită, usturimi sau dureri la urinat.

HIV

Virusul Imunodeficienţei Umane (HIV) este un virus care atacă sistemul imun şi îngreunează lupta organismului cu infecţiile şi cu bolile. HIV este virusul care produce Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA). După infecţia cu HIV se poate trăi mulţi ani fără nici un semn de boală. Perioada de incubaţie,timpul scurs de la infecţia cu virusul HIV şi până la apariţia primelor simptome,poate varia de la câteva zile la câteva săptămâni. În acest prim stadiu al infecţiei sunt comune simptomele asemanatoare gripei.

Sifilisul

Sifilisul este cea mai gravă boala venerică după infecţia cu HIV. Aceasta se poate transmite prin raporturi sexuale neprotejate,salivă,transfuzii de sânge sau obiecte contaminate-ace de seringă nesterile,bisturie sau obiecte din instrumentarul cabinetelor stomatologice. Sifilisul nu doare,însă complicaţiile bolii sunt foarte severe,putând afecta organele interne,ochii şi chiar creierul.