Secrete de star: Olivia Wilde crede că veganismul o ţine tânără şi mulţumită de sine

1 olivia wilde jpg jpeg

Probabil ai văzut-o în „Life Itself”, „Third Person” sau „TRON: Legacy” şi ţi-au rămas în minte nu doar ochii ei mari şi albaştri, ci şi silueta armonioasă: Olivia Wilde crede că alimentaţia vegană este cea căreia i se datorează aspectul fizic şi nu numai.

Actriţa americană Olivia Wilde (35 de ani) a fost vegetariană de la vârsta de 12 ani, dar, undeva în 2008, alimentaţia ei a devenit preponderent vegană. Starul hollywoodian spune că, de atunci, s-a transformat într-o versiune mai bună a propriei persoane şi că veganismul „este un stil de viaţă care mă face să mă simt cu adevărat bine pe interior, iar fizic mă face să arăt mai bine. Aspectul pielii s-a îmbunătăţit, energia mi-a crescut”. Actriţa are o piele cu tendinţe acneice, astfel încât o alimentaţie fără carne şi lactate pare să-i fie de folos.

Adeptă a unui stil de viaţă bazat pe cât mai puţină cruzime faţă de animale şi de mediu, Olivia a avut la începuturile ei vegane dificultăţi în a-şi procura hrana necesară în anumite momente, ca de exemplu atunci când filma împreună cu Alicia Silverstone într-o localitate unde nu existau restaurante vegetariene. Colega de platou i-a gătit în fiecare zi preparate vegane, astfel încât Olivia a învăţat o multitudine de combinaţii şi de trucuri care i-au fost utile în viitor.

Olivia Wilde trăieşte cu avocado şi sport, dar nu refuză o pizza

Dimineaţa, Olivia preferă să mănânce pâine prăjită cu avocado, peste care pune sare, suc de lămâie, fulgi de chilli şi ulei de măsline presat la rece. Uneori, înlocuieşte acest tip de mic dejun cu un smoothie, pe care îl prepară din banane, lapte de migdale, unt de migdale, afine şi spanac. Din când în când, adaugă şi puţină cacao pentru a da un gust de ciocolată băuturii, conform declaraţiei făcute pentru wellandgood.com.

Un loc important în viaţa Oliviei îl ocupă sportul, mai ales că, după propriile declaraţii, „îmi place berea. Şi îmi place şi pizza”. Actriţa e conştientă de faptul că, doar pentru că nu mănâci carne şi lactate, nu înseamnă că nu sunt o grămadă de feluri de mâncare vegane care să te ajute să dereglezi cântarul. Aşa că se concentrează pe combinaţii delicioase de legume, seminţe, uleiuri şi fructe, încearcă să nu exagereze cu pâinea şi pastele şi să facă mişcare. În funcţie de ce mai are de făcut de-a lungul unei zile, fie execută câteva exerciţii în casă, fie merge să alerge în parc, fie participă la un curs de yoga. Pentru ea, activitatea fizică este o ocazie de a se simţi bine în propria piele şi de a face un lucru util pentru sănătatea şi aspectul propriei persoane.

Sursă foto: olivia-wilde.net