Kim Kardashian are psoriazis: cum ţine sub control boala

4 kim buna jpg jpeg

Afecţiunile cronice nu le ocolesc nici pe staruri: Kim Kardashian a mărturisit pe Instagram că şi-a depăşit nesiguranţa în ceea ce priveşte psoriazisul de care suferă şi a învăţat cum să trăiască zi de zi cu această boală.

Vedeta este deschisă faţă de fanii săi şi le împărtăşeşte problemele create de psoriazis. „Folosesc acest machiaj pentru a-mi îmbunătăţi nuanţa pielii sau pentru a-mi acoperi psoriazisul. Mă învineţesc uşor şi îmi apar vinişoare şi acesta a fost secretul meu de mai bine de 10 ani. Am învăţat să trăiesc cu el şi să nu mai am complexe din cauza psoriazisului, dar, pentru zilele în care vreau să-l acopăr, folosesc acest machiaj pentru corp”, a scris Kim pe pagina ei de Instagram, în dreptul unei fotografii în care arăta semnele lăsate de psoriazis pe picioare.

3 kim kardashian psoriazis bun jpg jpeg

Psoriazisul este o afecţiune cutanată cronică, apărută pe fond genetic şi influenţată de anumiţi factori. Boala este legată în principal de gene şi de sistemul imunitar, iar stresul este un factor important în declanşarea ei.

Printre simptomele psoriazisului se numără leziunile roşii la nivelul pielii, crustele alb-sidefii şi senzaţia de mâncărime. Este important ca suferinzii de psoriazis să respecte tratamentele recomandate de medici, să aibă o alimentaţie echilibrată, să facă exerciţii fizice şi să nu se streseze.

Pentru a ţine boala sub control, trebuie limitat consumul de carne de porc, produse lactate grase, zahăr alb şi dulciuri, prăjeli, chipsuri, băuturi răcoritoare dulci şi acidulate. E bine să se introducă în alimentaţie cât mai multe legume şi fructe proaspete, cereale integrale, carne slabă (peşte sau curcan) şi ulei de măsline.