Jim Carrey a avut depresie. Iată cum a reuşit să o depăşească!

1 jim carrey jpg jpeg

Celebru prin numeroasele sale roluri de comedie, Jim Carrey a avut câteva drame personale care i-au marcat viaţa personală. Actorul a declarat că a avut depresie, dar că a reuşit să o depăşească.

Născut în 1962 în Ontario, Jim Carrey a cunoscut popularitatea după ce s-a mutat în SUA, în anii 1980. Pelicula care l-a consacrat ca star a fost „Ace Ventura, detectivu’ lu' Peşte”.  Cu toate că s-a consacrat cu comedii, Jim Carrey a demonstrat că poate juca şi în drame. Un exemplu este rolul din „Omul din Lună”, în care a interpretat rolul Andy Kaufman, comic celebru al anilor 70.

Viaţă cu „suişuri şi coborâşuri”

Jim Carrey a vorbit în 2004, la CBS News, despre depresia de care suferea încă din anii 1990. Cu această ocazie, actorul amintea de „suişurile şi coborâşurile” din viaţa sa. Unele drame din viaţa sa i-au alimentat depresia. De exemplu, în 2015, actorul american o fost judecat pentru uciderea din culpă a fostei sale iubite, Cathriona White, mama şi fostul soţ al acesteia acuzându-l că i-ar fi procurat medicamentele pe care tânăra le-a folosit pentru a-şi pune capăt vieţii. Cathriona a lăsat un bilet de adio, motivându-şi gestul şi cerându-i iertare actorului canadian. Cei doi şi-au început relaţia în 2012, însă s-au despărţit după doar câteva luni, iar în primăvara anului 2015 au reluat legătura.

Jim Carrey a fost căsătorit de două ori. De asemenea, fost logodit cu Renee Zellweger şi a avut o relaţie de cinci ani cu Jenny McCarthy, cu care are un fiu.

Citeşte şi: Sofia Vergara a fost diagnosticată cu cancer tiroidian la 28 de ani. Ce simptome are boala

În prezent, „reuşeşte să fie fericit”

În 2017, Carrey a vorbit din nou despre depresie, dezvăluind că a învins-o şi că „reuşeşte uneori să fie fericit”. „În acest moment, nu sufăr de depresie. Nu experimentez stările depresiei. Am suferit de depresie mulţi ani, dar acum, când vine ploaia, plouă, dar se şi opreşte. Nu rămâne atât de mult timp încât să mă scufunde şi să mă înece“, a mărturisit Jim Carrey.

Actorul a urmat tratament medicamentos cu Prozac şi a apelat inclusiv la acupunctură. De asemenea, a luat suplimente cu tirozină şi hidroxitriptofan, substanţe importante pentru organism, carenţa lor fiind responsabilă de stările depresive. Carrrey a recunoscut că a reuşit să combată depresia şi cu ajutorul rolurilor pe care le-a interpretat, în care s-a implicat mult. Totodată, a adoptat un un stil de viaţă echilibrat, mizând pe consumul unor alimente sănătoase şi îşi impune să gândească pozitiv în orice situaţie critică.

Citeste si: Cum l-a cucerit Camilla pe Prinţul Charles