Cameroz Diaz bea multă apă şi nu mănâncă dulciuri

1 cameron diaz jpg jpeg

Retrasă din lumea filmelor în 2017, Cameron Diaz (47 de ani), a cărei siluetă a fost mereu una demnă de invidiat, şi-a petrecut ultimii ani scriind câteva cărţi despre sănătate şi longevitate.

Când spui Cameron Diaz îţi vine imediat în minte o femeie înaltă, slabă, blondă cu ochii albaştri şi cu un zâmbet larg. Deşi ar putea părea că aspectul ei armonios este aşa de la natură, în realitate fosta actriţă are mare grijă de corpul ei şi de sănătate, în general, adoptând o dietă echilibrată şi fiind adepta exerciţiilor fizice intense, deci respectând propriile sfaturi din cărţile scrise.

Cameron Diaz îşi începe ziua cu apă şi lămâie

Deşi multă lume are dificultăţi în a bea apă imediat după trezire, Cameron Diaz ştie că e bine să-ţi începi ziua cu un pahar mare de apă, în care storci şi o jumătate de lămâie. Combinaţia de apă cu lămâie ajută la menţinerea hidratării, la o digestie bună şi la stimularea peristaltismului. În afară de apă, de-a lungul zilei Cameron mai bea şi ceai alb cu gheaţă.

Proteine, carbohidraţi complecşi şi grăsimi bune

Legat de mâncare, fosta actriţă consideră că e bine să te alimentezi cât mai sănătos, dar nu crede că o persoană poate mânca sănătos tot timpul şi că e normal să aibă în dietă un 20% de mâncăruri prea sărate sau prea grase. De obicei, de-a lungul unei zile, Cameron mănâncă la fiecare masă proteine slabe, legume verzi şi carbohidraţi buni, grăsimi sănătoase, nu pâine şi nici dulciuri. De asemenea, spune că nu prea simte nevoia de gustări, pentru că îşi ia toate nutrimentele necesare la fiecare masă şi deci nu are pofte: „Practic, de fiecare dată când mănânc, consum proteine slabe, ceva carbohidraţi şi grăsimi bune pentru energie şi câteva frunze verzi pentru fibre şi nutrimente. Nu prea mă omor cu gustările - poate pentru că obţin tot ce am nevoie în timpul meselor?” a declarat Cameron într-un interviu pentru nutritionstripped.com .

Sportul nu este o corvoadă!

Cameron spune că îi place foarte mult avocadoul (se pare că dacă ar pleca pe o insulă pustie şi-ar lua cu ea avocado, lămâie şi sare), obişnuieşte să adauge câte un ou fiert sau uşor prăjit peste multe feluri de mâncare, iar seara preferă să-şi facă o supă de pui cu ce legume are prin frigider. De asemenea, pune aproape în orice câte o felie de lămâie, fie că e vorba de un pahar cu apă, o salată sau un sos de paste, pentru digestie şi pentru aportul de vitamina C. Da, recunoaşte actriţa, uneori mănâncă şi paste, cele alio e olio (usturoi şi ulei)  fiind preferatele ei, precum şi alte mâncăruri prea grase sau prea sărate fără să se simtă vinovată, deoarece în general se alimentează echilibrat. În plus, Cameron declară de câte ori are ocazia că nu vede sportul ca pe o corvoadă şi că practică zilnic exerciţii fizice pentru diferite grupe de muşchi.

Sursă foto: pagina de Facebook Cameron Diaz