Tratament cu keratina pentru par: argumente pro si contra

1 tratament cu keratina pentru par jpg jpeg

Cine nu isi doreste sa aiba o podoaba capilara de invidiat? Sunt hairstilisti care apeleaza la tratament cu keratina pentru par, pentru ca stiu ca rezultatele sunt uimitoare. Ce trebuie sa stii!

Recunoscut in multe colturi ale lumii si des utilizat de specialistii in infrumusetare, tratamentul cu keratina pentru par poate transforma podoaba capilara in cel mai bun sens al cuvantului.

Ce este keratina

Keratina este o proteina importanta din structura parului, actionand ca un scut de protectie impotriva factorilor nocivi din mediu. Soarele puternic, poluarea, substantele chimice din vopseluri si tratamentele termice pot face mult rau parului. Din fericire, daunele pot fi reparate cu un tratament cu keratina pentru par. Astfel, problema parului uscat, deteriorat si tern va fi data uitarii.

Cum actioneaza un tratament cu keratina pentru par

In timpul tratamentului, o compozitie pe baza de keratina este aplicata pe suprafata parului, in scopul de a-l face mai neted, stralucitor si fara sa se electrizeze. Keratina va acoperi portiunile poroase din firul de par si ii va reface aspectul si rezistenta.

Pe scurt, un tratament cu keratina este eficient cand ai nevoie de reconstruirea parului in profunzime.

Ce presupune tratamentul cu keratina

Tratamentul cu keratina e o procedura simpla. Hairstylist-ul iti curata parul cu un sampon ce contine keratina si apoi aplica o solutie care contine keratina. Parul trebuie sa fie uscat cand este indreptat cu placa. Tratamentul dureaza cateva ore, dar efectul binefacator poate sa dureze chiar si 3 luni. Ia in calcul ca aplicarea tratamentului poate sa ocupe mai mult sau mai putin timp, in functie de cat de des este parul tau. Conteaza mult si textura firului, de cat de ondulat este si de cat de bine ingrijesti parul.

Argumente pro si impotriva acestui tratament

De ce sa iti faci tratament:

Nu iti strica parul. Spre deosebire de alte proceduri pentru netezirea si indreptarea parului, tratamentul cu keratina nu iti afecteaza negativ firul de par.

Rezultatul dureaza mult timp. Dupa ce faci un tratament cu keratina, trebuie sa mentii parul uscat cam 3 zile. Dupa acest timp, nu ai mare lucru de facut. Nu ai nevoie de gel sau de spray ca sa pastrezi parul drept. Il poti coafa foarte usor.

De ce sa nu faci acest tratament:

In primul rand, pentru ca nu vorbim despre keratina naturala, ci de o substanta sintetica. Fiind o substanta chimica, se intampla sa irite ochii, sa cauzeze iritati la nivelul scalpului. Rareori, poate cauza alergii, inflamatii, iar pentru gravide este contraindicata aceasta procedura, care nu este tocmai accesibila ca pret.

Citeste mai multe despre tratament cu keratina pentru par:

Ce rol are keratina

Cum sa-ti pastrezi podoaba capilara