Pielea din jurul ochilor: cum o îngrijeşti?

2 pielea din jurul ochilor jpg jpeg

E important să acorzi atenţie îngrijirii pielii, indiferent de vârstă. Pielea din jurul ochilor este mai sensibilă, deci are nevoie de tratament special.

Pentru a întârzia apariţia ridurilor şi pentru a evita pungile de sub ochi, în primul rând trebuie să te odihneşti, să îţi faci un program de somn de 7-8 ore pe care să îl respecţi în majoritatea nopţilor, dacă nu reuşeşti tot timpul. În al doilea rând, e important să bei 2 litri de apă pe zi sau mai mult pe timpul verii. Apa menţine sănătatea pielii, iar deshidratarea favorizează apariţia ridurilor.

Foloseşte creme adecvate pentru pielea din jurul ochilor

E recomandat să ai grijă la cremele şi gelurile pentru pielea din jurul ochilor pe care le foloseşti. Alege creme hrănitoare şi cu conţinut de peptide, care stimulează producţia de colagen, implicată în menţinerea elasticităţii. Printre ingredientele unei creme de ochi ar trebui să se afle şi retinolul, care ajută la regenerarea celulelor şi la prevenirea îmbătrânirii pielii; de asemenea, vitaminele A sau E diminuează ridurile existente şi previn apariţia unora noi. Dacă te confrunţi cu aspectul de ochi umflaţi, pe eticheta cremei trebuie să regăseşti ingrediente precum cafeina sau ceaiul verde, iar dacă ai cearcăne întunecate, e bine ca gelul sau crema să conţină şi acid kojic, arbutină sau vitamina B3.

Măştile naturale te scapă de pungi şi riduri

Dacă ai pungi sub ochi, când îţi faci cafeaua de dimineaţă, pune 2 linguriţe de lichid pe un disc demachiant şi lasă-l să se răcească. Rupe-l apoi în 2 bucăţi şi pune-ţi câte una sub fiecare ochi. După 5-10 minute, pielea de sub ochi va fi revigorată. Sau îţi poţi face o mască din castravete crud şi lapte. Amestecă la blender 1 castravete mic cu 1 lingură de lapte. Pune mixtura la frigider pentru 15-20 de minute pentru a se răci. Aplică masca sub ochi cu un masaj uşor şi las-o să acţioneze 30 de minute, apoi îndepărteaz-o cu apă calduţă.

Pentru un efect de calmare şi de netezire a pielii de sub ochi, prepară-ţi o mască din 1 linguriţă de ulei de măceşe, 10 picături de ulei esenţial de lavandă, 4 picături de ulei esenţial de lămâie şi 1 linguriţă de gel de aloe. Pune toate ingredientele într-un recipient şi amestecă-le bine. Seara, după ce te-ai demachiat şi te pregăteşti de culcare, masează uşor soluţia sub ochi şi deasupra pleoapelor, până intră în piele.

Pentru prevenirea ridurilor şi înlăturarea senzaţiei de uscăciune, încearcă o mască din ulei de cocos şi morcovi. Taie 1 morcov în câteva bucăţi şi fierbe-l 5 minute, apoi pasează-l la blender. Amestecă pasta de morcov cu 2 linguriţe de ulei de cocos şi întinde amestecul sub ochi. Lasă-l să acţioneze 15 minute şi apoi spală-te cu apă călduţă.

Nu uita!

  • Dormi 7-8 ore pe noapte, pe o pernă nici foarte înaltă, nici prea joasă, care să-ţi menţină capul şi gâtul în poziţie firească
  • Bea apă şi ceai de plante neîndulcit
  • Redu consumul de sare şi de alcool şi creşte aportul de potasiu (banane, cartofi copţi, fasole albă, iaurt, pepene verde, sfeclă roşie, somon), pentru a preveni şi trata retenţia de lichide
  • Renunţă la fumat
  • Demachiază-te cu mişcări delicate, fără să apeşi foarte tare pielea
  • Foloseşte creme de zi cu protecţie solară (FPS 30)