Piele cu probleme? Trateaz-o cu miere!

1 2 jpg jpeg

Datorită proprietăţilor antibacteriene şi antiinflamatoare, mierea simplă sau în combinaţii poate contribui la tratarea pielii cu probeme.

Combate acneea cu miere şi lămâie

O problemă cu care se confruntă mai ales adolescenţii, dar de care nici adulţii nu sunt feriţi este acneea. Mierea este un antibacterian şi un antioxidant natural care, în combinaţie cu lămâia, contribuie la îndepărtarea coşurilor şi a punctelor negre. Amestecă 1 lingură de miere cu 1 linguriţă de suc de lămâie. Fierbe 1 litru de apă şi stai cu faţa deasupra vasului 10 minute, până ţi se deschid porii. Aplică mierea cu lămâie pe faţă şi las-o să acţioneze între 15 şi 30 de minute. Spală-te cu apă călduţă, pentru a curăţa tenul, apoi cu apă rece, pentru a închide porii.

Scapă de mătreaţă cu miere crudă

Dermatita seboreică este nu doar o problemă a pieii, ci poate genera neplăceri şi prin impactul negativ asupra psihicului. Din acest motiv, persoanele afectate sunt dispuse să încerce, pe lângă tratamentele de la medic, şi remedii alternative. Proprietăţile antifungice şi antibacteriene ale mierii o fac un remediu demn de luat în seamă pentru scalpul afectat de mătreaţă sau dermatită seboreică. O dată la 2 zile, masează zonele afectate cu miere crudă pentru 2-3 minute. Lasă mierea să acţioneze 3 ore, apoi clăteşte cu apă caldă. Continuă tratamentul de-a lungul a 4 săptămâni pentru a reduce mâncărimea, iritaţiile şi crustele.

Tratează petele pigmentare cu miere şi ovăz

E adevărat că petele pigmentare nu reprezintă o urgenţă medicală, însă apariţia lor poate afecta imaginea şi stima de sine a unei persoane. Deşi par demne de a sta împreună într-un bol, la micul dejun, mierea şi ovăzul îţi pot fi de ajutor şi când vrei să faci un tratament natural pentru ten. Mixtura exfoliază delicat şi înlătură petele, conferind pielii un aspect luminos şi întinerit. Prepară un amestec din miere şi ovăz în cantităţi egale şi întinde-l pe faţa curată. Lasă să acţioneze 15 minute, apoi îndepărtează-l cu apă.

Netezeşte ridurile fine cu miere şi ulei de măsline

Simţi că pielea ta şi-a mai pierdut din fermitate şi observi apariţia unor riduri fine? Combinaţia de miere şi turmeric te poate ajuta să hrăneşti tenul, să îi restabileşti netezimea pierdută şi să îi conferi elasticitate în mod natural. Amestecă 1 lingură de miere cu 1 lingură de pudră de turmeric şi aplică mixtura pe faţa curată. Masează faţa cu blândeţe un sfert de oră, apoi clăteşte-te cu apă călduţă. Pentru a creşte circulaţia la nivelul pielii, apelează la o combinaţie de miere şi ulei de măsline. Prepară un amestec din 1 linguriţă de miere şi 1 linguriţă de ulei de măsline şi masează-l în piele 2 minute. Apoi, pune-ţi pe faţă un prosop udat cu apă fierbinte şi lasă-l până se răceşte.

Citeşte mai multe despre cum tratezi problemele pielii cu miere:

Mierea te scapă de mătreaţă

Buze crăpate? Tratează-le pe loc cu miere!