Piele cu probleme? Trateaz-o cu miere!

1 2 jpg jpeg

Datorit─â propriet─â┼úilor antibacteriene ┼či antiinflamatoare, mierea simpl─â sau ├«n combina┼úii poate contribui la tratarea pielii cu probeme.

Combate acneea cu miere ┼či l─âm├óie

O problem─â cu care se confrunt─â mai ales adolescen┼úii, dar de care nici adul┼úii nu sunt feri┼úi este acneea. Mierea este un antibacterian ┼či un antioxidant natural care, ├«n combina┼úie cu l─âm├óia, contribuie la ├«ndep─ârtarea co┼čurilor ┼či a punctelor negre. Amestec─â 1 lingur─â de miere cu 1 linguri┼ú─â de suc de l─âm├óie. Fierbe 1 litru de ap─â ┼či stai cu fa┼úa deasupra vasului 10 minute, p├ón─â ┼úi se deschid porii. Aplic─â mierea cu l─âm├óie pe fa┼ú─â ┼či las-o s─â ac┼úioneze ├«ntre 15 ┼či 30 de minute. Spal─â-te cu ap─â c─âldu┼ú─â, pentru a cur─â┼úa tenul, apoi cu ap─â rece, pentru a ├«nchide porii.

Scapă de mătreaţă cu miere crudă

Dermatita seboreic─â este nu doar o problem─â a pieii, ci poate genera nepl─âceri ┼či prin impactul negativ asupra psihicului. Din acest motiv, persoanele afectate sunt dispuse s─â ├«ncerce, pe l├óng─â tratamentele de la medic, ┼či remedii alternative. Propriet─â┼úile antifungice ┼či antibacteriene ale mierii o fac un remediu demn de luat ├«n seam─â pentru scalpul afectat de m─âtrea┼ú─â sau dermatit─â seboreic─â. O dat─â la 2 zile, maseaz─â zonele afectate cu miere crud─â pentru 2-3 minute. Las─â mierea s─â ac┼úioneze 3 ore, apoi cl─âte┼čte cu ap─â cald─â. Continu─â tratamentul de-a lungul a 4 s─âpt─âm├óni pentru a reduce m├ónc─ârimea, irita┼úiile ┼či crustele.

Trateaz─â petele pigmentare cu miere ┼či ov─âz

E adev─ârat c─â petele pigmentare nu reprezint─â o urgen┼ú─â medical─â, ├«ns─â apari┼úia lor poate afecta imaginea ┼či stima de sine a unei persoane. De┼či par demne de a sta ├«mpreun─â ├«ntr-un bol, la micul dejun, mierea ┼či ov─âzul ├«┼úi pot fi de ajutor ┼či c├ónd vrei s─â faci un tratament natural pentru ten. Mixtura exfoliaz─â delicat ┼či ├«nl─âtur─â petele, conferind pielii un aspect luminos ┼či ├«ntinerit. Prepar─â un amestec din miere ┼či ov─âz ├«n cantit─â┼úi egale ┼či ├«ntinde-l pe fa┼úa curat─â. Las─â s─â ac┼úioneze 15 minute, apoi ├«ndep─ârteaz─â-l cu ap─â.

Neteze┼čte ridurile fine cu miere ┼či ulei de m─âsline

Sim┼úi c─â pielea ta ┼či-a mai pierdut din fermitate ┼či observi apari┼úia unor riduri fine? Combina┼úia de miere ┼či turmeric te poate ajuta s─â hr─âne┼čti tenul, s─â ├«i restabile┼čti netezimea pierdut─â ┼či s─â ├«i conferi elasticitate ├«n mod natural. Amestec─â 1 lingur─â de miere cu 1 lingur─â de pudr─â de turmeric ┼či aplic─â mixtura pe fa┼úa curat─â. Maseaz─â fa┼úa cu bl├ónde┼úe un sfert de or─â, apoi cl─âte┼čte-te cu ap─â c─âldu┼ú─â. Pentru a cre┼čte circula┼úia la nivelul pielii, apeleaz─â la o combina┼úie de miere ┼či ulei de m─âsline. Prepar─â un amestec din 1 linguri┼ú─â de miere ┼či 1 linguri┼ú─â de ulei de m─âsline ┼či maseaz─â-l ├«n piele 2 minute. Apoi, pune-┼úi pe fa┼ú─â un prosop udat cu ap─â fierbinte ┼či las─â-l p├ón─â se r─âce┼čte.

Cite┼čte mai multe despre cum tratezi problemele pielii cu miere:

Mierea te scapă de mătreaţă

Buze cr─âpate? Trateaz─â-le pe loc cu miere!